Inför helgens SDHL-matcher
Publicerad: 2021-01-15
Dam
Efter att veckomatchen mot SDE HF blev uppskjuten så väntar nu ett intressant veckoslut för MODO Hockey i SDHL. Bortamatcher mot Djurgården respektive Linköping står på menyn - och en titt i tabellen gör matcherna än mer intressanta. ”Vi har åtta poäng upp till dem båda, vi har en match mindre spelad. Det här ska bli två fantastiskt roliga matcher och vi blickar uppåt i tabellen”, säger Björn Edlund.

MODO Hockey fortsätter att prestera i SDHL. I söndags vann man med 6-3 hemma mot tabelltrean HV71 och därmed så har MODO Hockey vunnit fyra av de fem senaste matcherna.

– Den känsla vi haft en längre tid, under hela resans gång kan man säga, fortsätter. Med det menar jag att vi hela tiden utvecklas, vi tar steg i rätt riktning och det är en bra känsla att bära med sig. Samtidigt vet vi att vi inte kan slå oss till ro utan det handlar om att fortsätta vara ödmjuka och göra jobbet, säger Björn Edlund.

"Vi har gnuggat på"

Den här veckan var det tänkt att MODO Hockey skulle spela tre matcher. Men matchen i onsdags hemma mot SDE HF blev uppskjuten (nytt speldatum 1 februari).

– Vi har fått gnugga på träningarna istället. Tycker vi har tränat bra. Igår hade vi mycket av fokus på pucksläpp och pucktempo. Idag, sista träningen inför helgens matcher, har det handlat om speed, intensitet och kamp. Jag känner att vi är redo för helgens uppgifter, säger Edlund och fortsätter:

– Det ska bli två fantastiskt roliga matcher. Känns som att vi har allt att vinna när det gäller tabellplaceringar.

"Något vi använder som extra tändvätska"

MODO Hockey ligger sexa i tabellen och närmast ovanför sig har man Djurgården och Linköping.

– Vi har åtta poäng upp till dem båda, vi har en match mindre spelad. Det är fakta och också något som vi använder som extra tändvätska. Inför säsongen hade vi som resultatbaserad målsättning att kvalificera oss till SM-slutspel. Det målet är infriat och för en tid sedan flyttade vi målsättningen att sluta sexa eller bättre i grundserien. Vi är sexa nu men har blicken riktad uppåt, säger Edlund.

"Synonymt är att det varit tight"

Helgens matcher blir säsongens sista i grundserien mellan lagen. Blickar vi tillbaka på säsongens tidigare så har MODO Hockey tre förluster mot Djurgården, två segrar och en förlust mot Linköping.

– Synonymt med alla dessa matcher är att de varit tighta, intensiva och roliga. Det kommer att bli tight även den här gången. Det vi bestämt oss för är att vi ska jobba hårdast, gör vi det så kommer marginalerna vara på vår sida, och det är viktigt värre. För precis som det varit tidigare under säsongen så kan vi räkna med att det även nu kommer att bli uddamål som avgör. Delmål ett är tre poäng mot Djurgården, sedan flyttar vi fokus till Linköping, säger Edlund som också kan glädjas över en bra situation i truppen:

– Alla är tillgängliga.

Lördagsmatchen mot Djurgården har nedsläpp kl 17:00. Matchen i Linköping på söndag har nedsläpp kl 15:30.

Patrick Edlund