Tennissiffror mot Karlskrona i slutspelsserien
Publicerad: 2019-03-14
Herr
Erik Hanses höll nollan hemma mot Karlskrona och samtliga fyra kedjor producerade framåt när MODO Hockey vann med 6-0 i slutspelsseriens andra omgång inför 2469 åskådare i Fjällräven Center.

Den andra omgången av Slutsspelsserien avgjordes under torsdagen och i Fjällräven Center möttes MODO Hockey och Karlskrona HK. Efter den första omgången så var MODO Hockey utan poäng i serien och vinst var ett krav för att hoppet skulle fortsätta leva.

I första periodpausen avslöjade Linus Pettersson att laget pratat om att komma ut hårt i matchen och göra det svårt för Karlskrona och det var också exakt vad MODO Hockey gjorde. Redan tidigt skapade hemmalaget några fina lägen, bland annat hade Patrik Karlkvist en chans men utan att få in pucken.

Knappt fem minuter in kom matchens första utvisning då gästerna fick chansen i numerärt överläge men MODO Hockey spelade ett bra box play och klarade av det utan problem. Trots utvisningen var det fortsatt MODO som stod för det mesta och 9:16 in i perioden kom ledningsmålet.

Mattias Norlinder och Kalle Jellvert drev in pucken, gjorde en frånvändning och Jellverts passning hittade till Lukas Wernblom som skickade in pucken mellan benen på målvakten för 1-0.

MODO rann ifrån redan i första perioden

MODO hade maximal utdelning under några minuter i mitten av första perioden och med 11:38 var samma kedja inne som gjorde 1-0. Mattias Norlinders skott styrdes in av Linus Pettersson från nära håll och 2-0 lyste på klockan.

Matchens anfall, det kom med knappt 13 minuter spelat när Jonathan Johnson och Patrik Karlkvist spelade fram Joakim Hagelin som vackert drog bort målvakten och kunde enkelt lägga in 3-0.

MODO Hockeys utdelning fortsatte även i andra perioden. Efter att Lukas Wernblom spelat mycket bra i box play så ordnade han så att MODO fick med sig en utvisning och i det efterföljande numerära överläget så gjorde MODO 4-0. Kristian Jakobsson sköt på bortre benskyddet och Victor Öhman skickade in returen i tom kasse.

Karlkvist avslutade målskyttet

Innan den andra perioden var över hade Daniel Sylwander gjort 5-0 från mittzonen, detta efter att Karlskronas målvakt helt missbedömt skottet och pucken hittade in i krysset.

I den tredje perioden så gick matchen ned i tempo då båda lagen insett att matchen redan var över. Ett mål till skulle dock publiken få se innan matchen var över och det kom med dryga minuten kvar, när MODO Hockey i power play skickade in 6-0 genom Patrik Karlkvist.

Nu väntar Västerås borta på lördag innan det är dags för nästa hemmamatch i Slutspelsserien då MODO Hockey på måndag tar emot Västervik i Fjällräven Center. Dina biljetter till den matchen hittar du som vanligt på modo.ebiljett.nu.