Maja Grundström avstängd fem matcher

27 november 2018 14:43
Dam

Efter matchen mellan Djurgårdens IF och MODO Hockey i SDHL den 24 november har Svenska Ishockeyförbundets Disciplinnämnd beslutat att MODO Hockeys Maja Grundström stängs av fem matcher för huvudtackling.


Avstängningen gäller från och med den 26 november till och med den 5 januari 2019. Motsvarade fem matcher i SDHL.

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan som skett i efterhand av Nils Ekman, Djurgården, och ett yttrande från Maja Grundström samt en filmsekvens.

Anmälan från Djurgården

"När matchen igår (DIF-MODO) i SDHL:s tredje period pågått i nästa 3 min uppstår bifogad händelse. Efter avblåsning ger domaren nr 25 i MODO 2min för interference. Djurgården anser att situationen är mycket farlig (hög skaderisk) och att det borde resulterat i matchstraff. MODO:s spelare ser situationen och väljer att uppsöka istället för att undvika Djurgårdens spelare som följer MODO:s puckförare. Resultatet är en blindside tackling som tar rakt i huvudet"

Maja Grundströms har uppgett följande

"Jag märker att pucken lämnar vår offensiva zon och jag vänder då hemåt. Samtidigt som jag lämnar ytterzonen så håller jag koll på Brooke (vit 10), som transporterar pucken genom mittzon, för att undvika offside. Precis när jag lämnar den offensiva zonen kolliderar jag med en motståndare. Jag ser henne aldrig komma och hinner precis spänna mig innan kontakt. Jag gör ingen som helst rörelse för att på något sätt tackla eller skapa en kollision. Finns absolut inga uppsåt att försöka skada utan vi kolliderar olyckligt".