Övertygande seger för J20 i första åttondelsfinalen
Publicerad: 2018-03-14
Junior
MODO Hockey besegrade Djurgårdens IF i den första åttondelsfinalen i bäst av tre matcher när match ett på onsdagkvällen slutade 7-1 i Fjällräven Center. William Eriksson svarade för ett hattrick i matchen där Lucas Jägbring räddade 20 av 21 skott.

Redan efter 57 sekunder öppnade MODO Hockey målskyttet i den första åttondelsfinalen i bäst av tre mot Djurgårdens IF. Efter riktigt klapp-klapp-spel var det William Eriksson som sköt 1-0 i matchen. Innan den första perioden var över kom även nästa mål för MODO Hockey efter det att Maximilian Popovic sköt ett skott som smet in vid djurgårdsmålvaktens första stolpe efter 16:40. Inga fler mål föll i den första perioden som slutade 7-6 i skottstatistiken.

Fyra raka mål för MODO Hockey i andra perioden

I den andra perioden seglade MODO Hockey ifrån rejält målmässigt och avgjorde den första åttondelsfinalen. Först kom 3-0 efter 4:17 när Sebastian Walfridsson dundrade in pucken från nära håll efter passning från bakom kassen av Oskar Ståhl-Lyrenäs. Efter 10:14 kom 4-0 när Willam Eriksson sköt sitt andra mål för kvällen efter att ha bågat in från sarghörnet innan nästa mål kom i boxplay. Tim Wahlgren vann tekning i egen zon, åkte in i anfallszon och fintande sista backen innan han sköt 5-0 efter 11:23. Tobias Aronsson avslutade sedan målskyttet i den andra perioden, där Djurgården vann skotten med 15-19, när han efter 19:12 gjorde 6-0 i spel fyra mot fyra.

Eriksson fullbordade hattrick i den tredje perioden

I den tredje perioden hann bland annat Tim Wahlgren med att missa ett friläge innan Djurgården reducerade till 6-1 efter 14:20 när Gustav Klingström förvaltade ett slarvig MODO-uppspel. William Eriksson fullbordade sedan sitt hattrick och avslutade målskyttet i matchen när han efter 18:35 i powerplay direktsköt 7-1 från slottet efter passning av Anton Karlström och Tobias Åhström.

Eriksson har därmed svarat för inte mindre än 109 mål totalt för MODO Hockey, läs gärna artikeln om Erikssons 100 mål i grundseriesammanhang som publicerades tidigare i veckan, och MODO Hockey vann den första åttondelsfinalen i bäst av tre matcher. Returmöte väntar nu mellan lagen på fredag där match två spelas i SDC-hallen den 16 mars och en eventuell match tre på Hovet den 17 mars.