En poäng mot Leksand i J18 Allsvenskan Norra
Publicerad: 2017-02-05

Det blev en poäng för MODO Hockey när Leksand gästade Fjällräven Center under sändagseftermiddagen. Hemmalaget hämtade ikapp ett tremålsunderläge i den tredje perioden och hade 4-4 efter 60 minuter, men i förlängningen så blev det alltså Leksand som avgjorde.

Leksand kom ut något hetare i den första perioden och fick tidigt chansen i power play, men MODO Hockey stod emot det numerära underläget utan större problem. Ledningsmålet skulle dock komma bara ett par minuter senare då Leksand tog ledningen direkt efter en tekning.

Just mål på tekning skulle visa sig vara Leksands melodi i första perioden. Drygt nio minuter in kom även 2-0 för Leksand, även denna gång direkt efter tekning, bakom en chanslös Lucas Jägbring i MODO Hockeys mål.

Knappt 16 minuter in kom till slut reduceringen för hemmalaget, efter att man haft ett par heta chanser framför Leksands mål. Lukas Wernblom hittade med en lång passning rätt till Tobias Aronsson som direktsköt in 1-2.

Innan perioden var över utökade Leksand ledningen till 3-1 och hade därmed med sig två måls ledning in i första paus.

Stark upphämtning i tredje

Den andra perioden präglades av utvisningar, bland annat så drabbades Lukas Wernblom av ett matchstraff, ett numerärt underläge som MODO Hockey klarade av.

Ett mål föll under den andra perioden och det var Leksand som gjorde det, ett mål som kom efter att hemmalaget under ett par byten satt press på Leksand och haft en del chanser, men utan att göra mål.

Den tredje perioden blev en lång jakt från MODO Hockeys sida för att i första hand få till en reducering och efter drygt fyra minuter kom reduceringen. I power play styrde Linus Pettersson in Sebastian Walfridssons skott till 2-4.

Power play skulle visa sig framgångsrikt för hemmalaget i den tredje perioden. Efter tio minuter kom nästa reducering, även denna gång med en man mer på banan. Tobias Aronsson var på rätt plats vid bortre stolpen och kunde stöta in den målvaktsretur som uppstod. Assistpoängen till Linus Skager och Nicolas Müller.

Efter drygt tolv minuter kom även kvitteringen då Carl Westberg rundade kassen och lyckades vika in poängen vid bortre stolpen. Westberg spelades fram av Nicolas Müller.

Matchen gick till slut till förlängning och väl där var det Leksand som på en slumppuck fick med sig extrapoängen hem och därmed tog Leksand ett litet grepp om fjärdeplatsen i tabellen. För MODO Hockey väntar nu ett kortare landslagsuppehåll i J18 Allsvenskan Norra. Nästa match spelas borta mot Skellefteå den 15:e februari.