Oscar Hedman tillbaka i moderklubben

26 april 2013 09:10

MODO Hockey kan idag meddela att backen Oscar Hedman återvänder till sin moderklubb.

Oscar har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2015-16.

– Det känns bra att få välkomna Oscar hem till MODO Hockey igen, han har ett stort hjärta för klubben och har trots sin relativt unga ålder mycket rutin, säger MODO Hockeys GM Markus Näslund.


2008 lämnade Oscar Hedman MODO Hockey för spel med Frölunda. Totalt blev det tre säsonger på västkusten innan han flyttade till Timrå där han har gjort två säsonger.

Nu är han tillbaka i moderklubben MODO Hockey.

– Det känns jättekul att vara tillbaka i MODO Hockey. Jag ser verkligen fram emot att få dra på mig tröjan igen, säger Oscar som kommer att spela i tröja nummer 41.

– Vi ser Oscar som en allround back som är i sin bästa ålder och vi tror att han kommer att vara mycket nyttig för oss under dessa tre år, säger GM Näslund.

261 matcher och 13 mål har Oscar tidigare gjort i MODO Hockeys A-lag och höjdpunkten så här långt är utan tvekan när han var med och vann SM-guldet 2007.

– Att vinna SM-guld på A-lagsnivå var oerhört stort, säger Oscar när han tänker tillbaka på den tiden och fortsätter:

– Jag har fått vara med på hela resan från att man var liten knatte och upp till seniorspelare. Självklart har man samlat på sig mängder av minnen och jag har haft förmånen att vinna SM-guld också som U16-spelare och junior.

Nu har du varit borta från MODO Hockey i fem säsonger. Hur har du förändrats som spelare under dessa år?

– Jag tycker att jag har blivit en jämnare och mer klok spelare. Kanske har jag även blivit mer utpräglad defensiv back. Men framför allt tycker jag att jag har blivit en bättre spelare, säger Oscar och fortsätter så här om den senaste säsongen i Timrå:

– Klart det känns tungt att ha varit med och spelat en klubb ur Elitserien. Tycker det var en lite märklig säsong. Rent spel- och prestationsmässigt tycker jag att vi i grundserien var bättre jämfört med förra säsongen. Men i Kvalserien gick det inte alls lika bra.

Fem gånger mötte du MODO Hockey den gångna vintern. Vilken bild hade du av din moderklubb?

– Inledningsvis var man lite osäker var de stod. Men sedan mitt under säsongen kändes de definitivt som en guldkandidat – framför allt tycker jag att de var starka och kreativa i det offensiva spelet. Jag såg också flera av matcherna i kvartsfinalserien mot Färjestad och jag tycker att MODO inte hade någon medstuds alls.

Hur ser du på den kommande säsongen?

– Mitt mål är att försöka skaffa mig så mycket speltid som möjligt. Vara med och bidra till att laget når framgång. Det ska bli riktigt roligt att spela i MODO Hockeys färger igen, avslutar Oscar.

Fakta Oscar Hedman
Född: 21 april 1986, Örnsköldsvik.
Längd: 184 cm.
Vikt: 96 kg.
Skjuter: Vänster.
Landskamper: 22 A, 58 J.
Övrigt: Tre SM-guld med moderklubben (U16 2002, J20 2004, A 2007).
Första elitseriematchen: 30 november 2003 hemma mot HV71 (1-2*).
Första "riktiga" elitseriematchen: 28 december 2003 borta mot Djurgården (3-5).
Första elitseriepoängen: 30 december 2003 hemma mot Södertälje (3-5), assisterade till Magnus Hedlunds 2-4 reducering.
Första elitseriemålet: 26 februari 2004 hemma mot Frölunda (2-6), reducerade till 2-3.
Första elitserieutvisningen: 27 januari 2004 hemma mot Luleå (3-0), två minuter för hakning.