Förlust borta mot Timrå
Publicerad: 2021-09-01
MATCHRAPPORT
Första segern får vänta för herrlaget. Det var oavgjort långt in i tredje perioden mot Timrå, men blev en 1-3-förlust i slutänden.

MoDo kom till NHC Arena och länsderbyt mot Timrå med två försäsongsmatcher, och två förluster, mot SHL-motstånd i bagaget. Hemmalaget kom med en seger mot Björklöven i färskt minne och hade dessförinnan hunnit med tre möten med en vinst (Brynäs) och två förluster (Malmö och Björklöven) som resultat.

MoDo satte fart från start och Markus Modigs hade ett fint skottläge nästan direkt efter nedsläpp, men sedan kom första perioden att bli relativt tillknäppt, med ett visst övertag för Timrå sett till antalet skapade lägen.

Marcus Nygren – som egentligen är utlånad till Arlanda i Hockeyettan – blev blixtinkallad som målvakt till matchen, eftersom Isak Wallin kände sig krasslig efter att ha tagit sin andra vaccinationsspruta. Nygren klev in och stod för en stark insats med flera kvalificerade räddningar under matchen.

Han fick dock kapitulera i andra perioden när Robin Alvarez höll sig framme och satte matchens första mål.

Andra perioden som helhet var en betydligt öppnare historia än den första och båda lagen hade en hel drös med chanser. För MoDos räkning höll sig exempelvis Oscar Nordin, Sam Vigneault och Erik Jinesjö Karlsson framme i bra lägen men kunde inte överlista Jacob Johansson i Timrås kasse.

Sju minuter in i tredje perioden kunde MoDo slutligen spräcka målnollan. Det genom Markus Modigs, som noterades för sitt första mål på försäsongen när han styrde in en passning från Tanner MacMaster.

1-1 stod sig sedan långt in i perioden, men Nygren fick kapitulera med drygt fyra minuter kvar att spela efter ett avlossat skott från Nolan Zajac. Hemmalaget satte sedan 3-1 i tom bur när MoDo satsade allt på ett kort och tog ut målvakten i slutet.

Nästa match spelas om en vecka, hemma mot Björklöven den 8 september, i premiären av SCA-cupen. Den matchen livesänds i MoDo Channel Premium och information om biljettsläppet hittar ni här.