Startskott för MoDos nya flicksatsning: "Finns ett stort behov"

30 november 2021 12:40

Nu på söndag går startskottet för en helt ny satsning i MoDo Hockeys regi.

I fokus står flickhockeyn och en ambition om att få fler flickor att börja med ishockey och sedan att fortsätta längre upp i åldrarna.

"Det ska bli fantastiskt roligt", säger den tidigare SDHL-spelaren och landslagsbacken Sofia Engström, som är ansvarig för projektet.


Alla tjejer, födda 2016 eller äldre, är varmt välkomna till MoDo Hockeys flicksatsning, som alltså inleds nu på söndag i Hägglunds Arena. Från klockan 10.00 är det inskrivning och information och 11.10-12.00 sker ett första ispass under Sofia Engströms ledning, tillsammans med spelare från MoDo Hockeys damjuniorlag. Efteråt fikar deltagarna tillsammans, ser MoDo–AIK i SDHL och träffar spelare från damlaget.

– Vi ser att det finns ett stort behov av renodlade tjejgrupper inom ishockeyn; att tjejer ska få träna med likasinnade. Dels för att fler ska vilja börja med ishockey och dels för att vi ska få behålla dem längre inom sporten, säger Sofia Engström och fortsätter:

– Tanken med den här flicksatsningen är att tjejer runt om i hockeyklubbarna i närheten ska få ett komplement till sin nuvarande träning och en möjlighet att samlas och träna med andra tjejer. Oavsett vilken förening man tillhör så är man välkommen hit.

Efter söndagens premiär kommer det att vara regelbundna träffar säsongen ut och projektet är på intet sätt något tillfälligt utan kommer att pågå under flera säsonger framöver. Om man missar första passet är man givetvis varmt välkommen längre fram också.

– Det ska bli fantastiskt roligt. Spännande också att se vilket intresse som finns nu och hur stort det kan bli längre fram i det här projektet. Vår förhoppning och målsättning är att i förlängningen få till en renodlad tjejgrupp för Tre Kronors Hockeyskola och sedan tjejgrupper längre upp i åldrarna också, säger Sofia Engström.

Information inför söndag 5 december

  • Inskrivning och information 10.00
  • Isträning 11.10-12.00.
  • Fika tillsammans efter träningen.
  • MoDo Hockey–AIK 13.00 - vi ser matchen tillsammans.
  • Efter matchen får alla träffa spelare från damlaget.

Som alltid finns ett behov av ideella krafter och om du är intresserad av att hjälpa till och vara en del av MoDo Hockeys flicksatsning kan du kontakta Sofia Engström på [email protected].