MODO nollade Leksand i helgens andra seger
Publicerad: 2019-10-05
Dam
Klara Peslarova storspelade på nytt i MODO Hockeys mål och såg till att hålla nollan i matchen. Detta samtidigt som Maja Grundström stod för två mål i powerplay och Gracen Hirschy och Katia Clement Heydra gjorde var sitt mål innebar en fin seger borta mot Leksand, där slutsiffrorna skrevs till 0-4.

Efter den smått heroiska insatsen under fredag borta mot Brynäs så var det dags för ny match på lördagskvällen då MODO Hockey tagit sig till Tegera Arena för match mot Leksands IF, ett Leksand som haft en tung inledning på säsongen och ännu inte tagit någon poäng.

Det skulle bli tufft även denna kväll för Leksand och MODO Hockey var det klart bästa laget de första tio minuterna och man fick också utdelning redan efter tre minuter när Gracen Hirschy spelades fram av Olivia Carlsson.

Maja Grundström och PP, en vinnande kombo

Leksand fick till en del långa anfall under den andra halvan av perioden men MODO såg till att Leksand tvingades vara på utsidan och Klara Peslarova i MODO Hockeys mål tog hand om det som kom hennes väg.

Den andra perioden var spelmässigt lik den första men MODO Hockey och då specifikt Maja Grundström utnyttjade de chanser i powerplay som uppstod. Två nästan identiska mål från Grundström, då hon parkerad framför mål tog om hand om returerna som uppstod, såg till att det var 0-3 på tavlan 16:55 i perioden.

Med blott sekunder kvar av mittenakten fick Katia Clement Heydra ett friläge och det utnyttjade hon iskallt när hon hittade luckan mellan benen på Leksands målvakt och 0-4 var därmed resultatet efter två perioder.

MODO höll undan till seger

Anfall är bästa försvar och det anammade MODO Hockey i sista perioden. Man gav aldrig Leksand chansen att komma in i matchen och man förla det mesta av spelet till Leksands zon, ett minst sagt vinnande koncept.

Några fler mål blev det inte i matchen, varken från Leksand eller från MODO, och med det så höll Klara Peslarova nollan och tvåmålsskytten Maja Grundström fick jubla lite extra.