Barry Smith är förväntansfull

24 april 2013 14:28

Amerikanen Barry Smith tar plats i MODO Hockeys bås kommande säsong.

– Det här är ett uppdrag som gör mig förväntansfull. När chansen att komma hit dök upp så var det inte alls svårt att tacka ja, säger Barry.


Barry Smith har hunnit skaffa sig massor av erfarenhet och rutin. 1987 startade han sin ledarkarriär när han var spelande tränare för engelska Oxford City Stars. 1990-93 hade han samma uppdrag i tyska ERSC Ottobrunn München.

Resan gick sedan hem till Nordamerika igen där Barry hade flera uppdrag innan han 2002 blev assisterande coach i Vancouver Canucks. 2009 blev Barry headcoach för WHL-laget Kamloops Blazers.

Det senaste året har han varit verksam i Holland – både i klubblaget Tilburg Trappers men även headcoach för A-landslaget.

Nu väntar ett nytt uppdrag – som assisterande coach i MODO Hockey.

– När man pratar om svensk hockey så är MODO Hockey för mig synonymt med hur man pratar om Toronto och Montreal i Nordamerika. Jag är oerhört glad över att ha fått den här möjligheten, säger Barry.

Hur beskriver du dig själv som ledare?

– Först och främst är jag oerhört passionerad. Jag älskar den här sporten och jag finns tillhands för spelarna.

Så här säger GM Markus Näslund om rekryteringen av Barry Smith:

– Barry har jag erfarenhet av sedan tiden i Vancouver. Han har jobbat inom hockeyn lång tid och har ett stort brinnande engagemang. Vi tror att Barry kommer att passa in mycket bra i den här konstellationen. Vi får en bred erfarenhet.