Pär Styf inför onsdagens hemmamatch
Publicerad: 2019-12-10
Herr
MODO Hockey tar emot Mora IK i HockeyAllsvenskan när det är dags för hemmamatch igen på onsdag kväll. Pucken släpps 19:00 i Fjällräven Center för lagens tredje möte mot varandra den här säsongen. "Vi ska inte tänka framåt för långt utan istället vara här och nu i det vi gör", kommenterar assisterade tränare Pär Styf till MODO Channel inför matchen.

MODO Hockey kommer senast från mötet mot Björklöven på bortaplan i lördags. Där låg MODO under med 3-2 inför den tredje perioden men kvitterade matchen innan den gick till straffläggning och Björklöven drog det längsta strået. MODO har nu fem poäng och Björklöven har fyra i lagens tre möten den här säsongen i HockeyAllsvenskan.

– Det var en bra match med bra special teams där vi hade bra fart och god kampvilja. Vi tog bra initiativ och hade högt pucktempo tillsammans med att vi var starka i närkamperna, sammanfattar asssisterade tränare Pär Styf till MODO Channel och konstaterar:

– Kvitteringen betydde absolut mycket då vi gjorde en bra match mot ett bra lag. Men vi spelade utan oro i den tredje perioden och gjorde det med ett gott självförtroende. Vi visste att vi skulle kunna få in ett mål för kvittering, vilket vi fick, och sen var det även nära att vi kunde fått in ett mål till innan ordinarie tid var slut.

Det blev en kortare isträning i Fjällräven Center under tisdagen där tränarna inte var nöjda med inställningen hos spelarna och därför avbröt något i förtid.

– Vi samtalade istället då vi inte var rätt i prestationen idag. Det ville vi göra tydligt så att spelarna förstår vad vi har för krav på dem och vad de ska ha för krav på varandra. Ska vi vara med i toppen av tabellen och sen med och kriga om en plats i SHL måste vi ställa höga krav på varandra.

"Fortsätta bygga på insatsen senast"

MODO Hockey och Mora IK har drabbat samman två gånger tidigare där MODO har gått segrande ur matcherna med 7-1 (hemma) och 1-5 (borta). Mora IK kommer senast från seger på övertid mot Karlskrona och har två segrar på de fem senaste matcherna.

– Varje poäng och varje match är viktig för oss där det viktigaste nu är att fortsätta bygga på insatsen från Björklöven senast. Vi vill ha den moralen och den arbetsinsatsen även i kommande matchen och det gäller att hålla den nivån i allt vi gör även i matchen mot Mora, avslutar Styf.

{!B}

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Kim Rosdahl deltog på träningen, men inte fullt ut. Anton Öhman var även han med på is, laget tas ut på matchdagen.

Förköp biljetter på modo.ebiljett.nu

Biljettkassan är öppen matchdag, två timmar innan matchstart. Ett starkt tips för att undvika kö vid arenan i samband med match är att förköpa din biljett. Tänk även på att serviceavgift på 50kr per biljett tillkommer vid köp i Fjällräven Center på matchdag i luckan.

Varmt välkommen på match i Fjällräven Center!

Biljetter på modo.ebiljett.nu

Press och kommunikation, MODO Hockey Frank Eriksson