Uddamålsförlust borta mot AIK
Publicerad: 2019-01-05
Junior
Efter gårdagens fina seger mot Djurgården blev det under lördagen förlust mot AIK när andra omgången av J20 SuperElit Top10 spelades. Ett sent mål i power play avgjorde till hemmalagets fördel mot MODO, i en match där slutresultatet skrevs till 4-3.

MODO Hockey var kvar i Stockholm efter fredagskvällens starka insats mot Djurgården i J20 SuperElit Top10. AIK väntade under lördagens match för MODO Hockey och det skulle bli en målmässigt jämn historia.

Det var gästande MODO som skulle få det första målet i matchen och det kom med fyra minuter kvar av första perioden. Wille Åström spelades fram av Mattias Norlinder och Åströms mål såg till att MODO hade med sig ledningen in efter 20 spelade minuter.

Den andra perioden skulle bli mer händelserik och innehöll tre mål. Bara dryga tre minuter in så kvitterade AIK när Emil Lindblom gjorde 1-1 bakom Lucas Jägbring i MODO Hockeys mål. AIK skulle också ta ledningen när Carl Wassenius efter sju minuter gjorde 2-1.

Två mål i PP avgjorde för AIK

Inför den tredje perioden skulle matchen vara helt jämn målmässigt, det såg Oscar Nordin till när han kvitterade till 2-2 med sex minuter kvar av mittenakten. Assistpoängen på målet fick Mattias Norlinder och Simon Andersson.

I inledningen av tredje perioden tog AIK åter ledningen då man i matchens första numerära överläge gjorde 3-2 genom Jonatan Asplund. Men MODO kvitterade för andra gången i matchen efter 7:17 i tredje perioden då Linus Skager satte 3-3, framspelad av Maximilian Popovic.

Med drygt åtta minuter kvar av perioden fick MODO Hockey sin första chans i power play, men något mål blev det inte. Det skulle till slut bli utvisningarna som avgjorde den här matchen då AIK i ett sent power play satte 4-3 genom Viktors Jasunovs.

MODO Hockey fick därmed med sig tre av sex poäng från helgens spel i J20 SuperElit Top10. Kommande helg har MODO Hockey två matcher som ska spelas i serien, då Leksand gästar Fjällräven Center på lördagen och Örebro står för motståndet på söndag.