Kalldusch för MODO Hockey i Göteborg
Publicerad: 2015-10-08

MODO Hockey åkte på en tung förlust mot Frölunda HC i Göteborg på torsdagskvällen. Hemmalaget satte högsta fart direkt och satte MODO under press. Bortalaget var steget efter de två första perioderna. Genom främst ett mycket lyckat power play och ett konstruktivt anfallsspel tog Frölunda till sist en säker seger hemma i Scandinavium.

Frölunda började första perioden piggt och fick tidigt ned MODO Hockey i försvarszon. Där tvingade man Adaim Reideborn, målvakt i MODO-målet för kvällen till många fina räddningar. Frölunda fick dock chansen i power play efter 3:51 och kunde där ta ledningen med 1-0 när Andreas Johnson sköt in pucken med ett direktskott från höger tekningscirkel.

Frölunda fortsatte hålla hög fart i sitt spel efter ledningsmålet. Man ökade även på sin ledning efter 11:14, Henrik Tömmernes med ett handledsskott från blålinjen i numerärt överläge. Ett skott som letade sig förbi trafiken framför en skymd Reideborn till 2-0.

Dryga minuten senare ökade Frölunda på ledningen till 3-0 efter 12:21. Johan Sundström spelades fram till öppet mål efter ett långt anfall för hemmalaget.

Frölunda var lite snabbare och hetare i den första perioden, mycket på grund av ett effektivt power play gick hemmalaget till pausvila med en rättvis ledning. Skottstatistik 19-4.

Frölunda avgör i andra perioden

Frölunda följde upp sitt spel från den första perioden in i den andra. Man ökade också på sin ledning till 4-0 i power play efter 8:46 genom Andreas Johnson. MODO Hockey kom aldrig in i spelet utan hemmalaget kunde öka på sin ledning ytterligare tre gånger, upp till ställningen 7-0. Målskyttar Ryan Lasch, Artturi Lehkonen och Robin Figren. Skottstatistik i den andra perioden 10-11.

"Alla måste vara med när matchen börjar"

Sista perioden slutade mållös i Scandinavium, matchen förstås redan avgjord. MODO Hockey jämnade dock ut spelet en aning i slutronden, jämfört med de två första perioderna. Man skapade även en hel del chanser mot Johan Gustafsson i Frölunda-målet, utan att någon puck trillade in.

Främst tack vare ett vasst power play och ett påhittigt anfallsspel drog Göteborgslaget det längsta strået denna kväll och vann rättvist. Skottstatistik 8-5 i tredje perioden, totalt 37-20.

- Vi är inte ens här idag. Man kan prata spelsystem hur mycket som helst, men när vi spelar så här finns det inget att skylla på. Alla måste vara med när matchen börjar, det går inte att börja spela i den tredje perioden, sade en besviken Dennis Persson till CMore efter matchen.

Nästa match för MODO Hockey är Retro-matchen nu på lördag när Rögle BK står för motståndet på hemmaplan. Köp biljett till den matchen då MODO Hockey behöver dig på plats i Fjällräven Center!