Förlust i SCA-cupens inledning
Publicerad: 2020-09-16
MODO Hockey gjorde matchens första mål genom Magnus Häggström men sedan var det Björklöven som gjorde de övriga i matchen. Till slut så skrevs slutresultatet till 5-1 för hemmalaget när SCA-cupen inleddes.

Första matchen i SCA-cupen för denna försäsong och MODO Hockey hade beegett sig 10 mil norrut för match mot Björklöven. En repris på den avbrutna seriefinalen från i våras och spelaren som avgjorde den första matchen uppe i Umeå skulle ge MODO en smakstart på den här tillställningen.

Magnus Häggström behövde bara 2:24 av matchen för att hitta rätt, ett skott från vänsterkanten som letade sig in bakom Isak Mantler i Björklövens mål. Målet satte an tonen för första perioden och MODO var det bättre laget i spel fem mot fem. Björklövens farligaste chanser kom i slutminuterna då de fick två raka powerplay, men Anthony Peters i MODO Hockeys mål räddade de chanser som skapades.

Tre mål i andra perioden

Den andra perioden var jämnare spelmässigt samtidigt som hemmalaget skapade fler bra chanser och man lyckades också utnyttja några av de lägen man fick. Nio minuter in i mittenakten kom kvitteringen när Fredric Andersson tryckte in pucken från nära håll, på en tilltrasslad situation.

Fredric Andersson var het i perioden och sex minuter efter kvitteringen gjorde han även 2-1 för hemmalaget på en snabb spelvändning. Björklöven var hetast för stunden och dryga minuten efter ledningsmålet gjorde man även 3-1, målet från William Eriksson.

Björklöven höll undan till seger

MODO jagade en tidig reducering i den tredje perioden och man skapade en del bra chanser där bland annat Jesper Lindgren hade ett rungande skott i ramen, men pucken hamnade på läktaren i stället för i mål.

När sedan MODO fick en utvisning mot sig i mitten av perioden så utökade Björklöven till 4-1 genom Carl Grundström, efter att två MODO-spelare ramlat och på så sätt öppnat upp helt för snyggt passningsspel.

MODO fortsatte försöka men lyckades inte och när man hade plockat Peters så kunde Axel Ottosson sätta 5-1 i tom kasse, vilket också blev slutresultatet.

Två nya matcher i helgen

Nu är det nya tag som gäller för MODO när SCA-cupen fortsätter under helgen. Fredagens möte med Mora IK spelas med start 20:00 och lördagens möte med Timrå IK spelas 17:30. Efter båda matcherna sänder MODO Channel Premium direktsända Eftersnack där tränare och spelare ger sin syn på matcherna.