MODO vände och vann mot Timrå IK
Publicerad: 2021-03-10
En storspelande Anthony Peters mellan stolparna och ett sent mål från Daniel Sylwander såg till så att MODO Hockey tog tredje raka trepoängaren när man besegrade Timrå IK på bortaplan med 3-2. Kvällens målskyttar förutom Daniel Sylwander var Valentin Zykov och Brendan Mikkelson.

Efter helgens två segrar mot Björklöven var det dags för tredje raka derbymatchen för MODO Hockey, detta då man under onsdagskvällen tog sig an Timrå IK på bortaplan.

Det var hemmalaget Timrå som tog rejält grepp om matchen tidigt i första perioden. Delvis på grund av ett powerplay så tryckte Timrå på hårt för ett ledningsmål och bara en storspelande Anthony Peters räddade MODO från att hamna i underläge.

Som det ofta kan bli när ett lag pressar hårt så är det motståndarna som gör målet och så blev det även i den här matchen. Patrik Karlkvist vann tillbaka pucken i offensivt sarghörn och han hittade Johan Harju som skickade pucken vidare till Valentin Zykov och 0-1 var ett faktum.

Timrå kvitterade tidigt i mittenperioden

Timrå vann skotten i den första perioden med 23-5, utan att göra något mål. Men hemmalaget fick utdelning tidigt i andra perioden i stället när man i en snabb spelvändning kom tre mot ett och inte ens Anthony Peters kunde rädda målet från påhälsning.

Timrå hade det mesta av spelet även i den andra perioden men skottstatistiken visade 12-12 och MODO hade, precis som Timrå, en del bra chanser att ta ledningen.

Sylwander matchhjälte

Även i den tredje perioden fick Timrå tidig utdelning på en av sina chanser, detta när Albin Lundin vände runt och skickade upp 2-1 i krysset. Direkt efter ledningsmålet hade Daniel Sylwander en jättechans att kvittera, men avslutet fastnade på målvaktens benskydd.

Den chansen gick om intet för gästerna men bara minuter senare kom nästa chans och den utnyttjade Brendan Mikkelson på bästa sätt när han mitt i slottet tryckte in kvitteringen för 2-2.

Timrå fick chansen i powerplay med mindre än fem minuter kvar men MODO Hockey stod emot de två minuterna och med mindre än en minut kvar på tredje perioden hittade Daniel Sylwander rätt med sitt avslut och det såg till att MODO vann matchen och därmed tog man tredje raka segern.

Nu väntar säsongens sista hemmamatch på fredag då Tingsryd gästar Fjällräven Center.