Segersviten bruten hemma mot Luleå/MSSK
Publicerad: 2018-10-17
Dam
Under onsdagskvällen tog MODO Hockey emot Luleå/MSSK hemma i Fjällräven Center. Det blev en jämn batalj, men med en stark tredjeperiod av gästerna, så bröts den fina vinstsviten på tio raka matcher när MODO Hockey besegrades med 2-3.

Precis som MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund trodde innan matchen, så skulle det bli en fartfylld och tuff match mot Luleå/MSSK där det var en match som präglades av många utvisningar.

De första tjugo minuterna av matchen blev en sönderryckt historia där bägge lagen spelade många minuter med spelare i utvisningsbåset. Som ett resultat blev det ett böljande spel där lagen utbytte målchanser med varandra.

Men trots de numerära överlägena det skulle ändå gå en bra bit utav första periodenen innan målnollan spräcktes. Sexton minuter in i perioden kunde Luleå göra matchen första mål då Petra Nieminen bröt sig in mot kassen. Peslarova hade svårt att stå emot och Nieminen tryckte in pucken vid första stolpen, vilket också skulle bli periodens enda mål.

Händelserik inledning

MODO Hockey skulle sedan få en dröminledning på den andra perioden. Redan efter en och en halv minut hade man skickat in kvitteringen genom Ellen Lövgren, som sköt ett tungt skott från blålinjen och hittade nät.

Bara tio sekunder efter kvitteringen kom dock ett riktigt bakslag för när hemmalagets lagkapten Paula Bergström fick matchstraff för boarding. Det efterföljande numerära underläget skötte man däremot bra och gästerna hölsl borta från de allra farligaste lägena.

MODO tog sedan över matchbilden och skapade flera bra lägen i och med två stycken Luleå/MSSK-utvisningar. Gästerna var dock inte helt ofarliga och även dem hade några fina avslut under sista halvan av perioden. Några fler mål blev det däremot inte och andra perioden slutade 1-1.

Stark tredjeperiod av gästerna

I inledningen tredje perioden kom bortalaget in med en helt annan energi än det man visat i andra- och tredje perioden. Bara fyra minuter in skulle det också ge utdelning när Petra Nieminen återigen skrev upp sig i målprotokollet.

Efter målet återgick matchen till samma böljande spel som lagen visat upp tidigare och med sju minuter kvar smällde det bakom Klara Peslarová ännu en gång när Chiho Osawa utökade gästernas ledning.

Trots en tung uppförsbacke så gjorde hemmalaget match av det i när Marion Allemoz, med en minut kvar av matchen, reducerade till 2-3.

Närmre än så kom dock aldrig hemmalaget och vinstsviten på tio raka vinster bröts mot Luleå/MSSK.