Förlust mot BIK Karlskoga på bortaplan
Publicerad: 2019-03-12
MODO Hockey förlorade den inledande matchen av Slutspelsserien. Mötet mot BIK Karlskoga på bortaplan slutade 2-0 i Nobelhallen där Erik Hanses räddade 25 av 26 skott. Nästa match spelas torsdag på hemmaplan när Karlskrona gästar Fjällräven Center.

Den första perioden i den inledande matchen av Slutspelsserien 2019 var en böljande historia där båda lagen skapade ströchanser och spelade två minuter vardera i numerärt överläge. Mattias Norlinder var pigg på backplats där han visade upp både mjuka handleder samt rappa passningar i den första perioden. Inga mål föll där skottstatistiken var 9-9.

I den andra perioden var det MODO Hockey som skapade första farligheterna offensivt i kraft av ett powerplayspel. MODO behöll sedan trycket under första halvan av perioden innan hemmalaget fick powerplay efter 12 spelade minuter och parkerade i MODO-zonen. Matchens första mål blev också hemmalagets efter 18:39 när Ricard Blidstrand sköt från backplats och en helt skymd Erik Hanses inte såg pucken som gick in till 1-0. Det var även ställningen efter två perioder där skotten i andra skrevs till 11-11.

Inget mål från MODO i tät tredjeperiod

Inledningen av den tredje perioden såg spelmässigt ut som de första två perioderna där de klara chanserna saknades och det istället var kamp och tätt över hela banan. Karlskoga säkrade hemåt i alla situationer och efter åtta spelade minuter fick hemmalaget ett powerplay. MODO Hockey klarade av spelet i boxplay och Kalle Jellvert träffade sedan stolpen i periodens elfte minut med ett bra handledsskott.

Erik Hanses svarade sedan för flera bra räddningar, men tiden gick snabbt med MODO-ögon sett och efter 17:42 tog MODO timeout för en sista chansning i spel sex mot fem under slutminuterna. Men istället för kvittering kom avgörandet med 50 sekunder kvar när Gustaf Franzén träffade det öppna målet för 2-0, vilket även blev slutresultatet i matchen där skotten slutade 27-31.

Slutspelsserien fortsätter på hemmaplan

För MODO Hockeys del väntar nu nästa match i Slutspelsserien på hemmaplan i Fjällräven Center. På torsdag kväll med nedsläpp 19:00 kommer Karlskrona HK på besök för match nummer två av fem och biljetter finns ute hos våra ombud samt på modo.ebiljett.nu.

Ditt stöd behövs på plats - Varmt välkommen på slutspelshockey i Fjällräven Center!