Sexpoängshelg i J20 SuperElit Fortsättningsserien

11 februari 2018 15:24
Junior

MODO Hockey har under helgen varit på bortaturné och spelat mot Örebro och AIK. De två matcherna slutade båda med vinst för MODO Hockey då man först slog Örebro med 1-5 och på söndagen vann man en jämn match mot AIK med 1-2.


MODO Hockey har under helgen varit på en bortahelg med två matcher på schemat. Under lördagen var det Örebro som stod för motståndet och söndagens match spelades mot AIK. MODO Hockey, som är ett av topplagen i J20 SuperElit Fortsättningsserien, har ett bra utgångsläge inför resten av serien.

Lördagens möte med Örebro blev relativt snabbt en match som gästande MODO kontrollerade och tre mål på de första tolv minuterna såg till att MODO hade 0-3 efter första perioden. Målskyttarna så långt i matchen var Anton Gradin, Victor Berglund och Alexander Popovic.

I den andra perioden reducerade Örebro till 1-3 men MODO Hockey hade inga problem att stänga matchen i sista perioden efter mål av William Eriksson och David Deutsch. Till slut skrevs segersiffrorna till 1-5 för MODO Hockey.

Seger efter jämn match mot AIK

Söndagens möte med jumbon AIK blev en betydligt jämnare historia målmässigt där MODO Hockey tog ledningen i den första perioden genom Oscar Frestadius.

AIK vann skotten i matchen med 36-29 och de kvitterade också i den andra perioden genom förre MODOiten Markus Hermanstad. Målet innebar att det var lika på ett inför sista perioden men MODO Hockey skulle dra det längsta strået i matchen och se till att man fick med sig sex poäng hem från bortaturnén.

I mitten av tredje perioden gjorde nämligen Tobias Åhström 1-2 för MODO Hockey och trots att AIK tog ut målvakten i jakten på en kvittering kunde gästerna hålla undan och vinna matchen.

Serien tar nu ett kortare uppehåll för landslagsspel men återstartar den 20:e februari när MODO Hockey gästar Timrå för den 13:e omgången av J20 SuperElit Fortsättningsserien.