Suddenförlust mot Timrå i SCA-cupen
Publicerad: 2018-09-01
Det blev till slut en suddenförlust med 3-4 mot Timrå när SCA-cupen avslutades. MODO Hockey var i tvåmålsunderläge efter 40 minuter men en stark upphämtning tog matchen till förlängning. MODO Hockeys målskyttar var Victor Öhman, Tim Wahlgren och Patrik Karlkvist.

Säsongens andra möte med Timrå var det som gällde under lördagseftermiddagen, när den sista matchen i SCA-cupen skulle spelas. Det första mötet mellan lagen slutade med seger efter straffar för Timrå och MODO hade därmed revansch att utkräva.

MODO Hockey fick en drömstart och redan 1:07 tog man ledningen då Victor Öhman hittade nätet bakom Victor Brattström i Timrås mål. Öhman assisterades av Tim Wahlgren och Oscar Pettersson.

Efter målet hade MODO två raka powerplay, där man skapade några chanser men pucken ville inte in i mål. I stället var det Timrå som kunde kvittera drygt 12 minuter in i perioden då Jeremy Boyce-Rotevall ensam med Erik Hanses gjorde 1-1 via en konstig studs in i mål.

Timrå hade nästa chans i numerärt överläge men MODO Hockey hade inga problem att hålla undan och perioden slutade 1-1.

Högt tempo och böljande spel

I andra perioden var det Timrå som fick den fina starten när man 1:29 in tog ledningen med 1-2. Tempot i perioden var rejält uppskruvat, så högt att spelkvaliteten blev lidande. I det höga tempot var det Timrå som skapade några heta chanser, men även MODO hade ett par farliga avslut.

Med 17:25 spelat av mittenakten utökade Timrå ledningen till 1-3 med ett skott från backposition, som en skymd Erik Hanses inte kunde göra något åt. Målet blev periodens sista och efter 40 spelade minuter var det 1-3 till fördel för Timrå.

Stark upphämtning, men förlust i sudden

Den tredje perioden inleddes i ett något lägre tempo och det syntes också på spelet där fler passningar satt där de skulle från de båda lagen. Knappt fyra minuter in i perioden bröt Henrik Björklund ett uppspel från Timrå och gav pucken till Tim Wahlgren, som stod för en vacker soloprestation och reducerade till 2-3.

MODO fortsatte att jaga en kvittering och med drygt fem minuter kvar så kom 3-3 från Patrik Karlkvist, framspelad av Jonathan Johnson och Johan Eriksson. Målet tog matchen till sudden och där var det Timrå som drog det längsta strået då de gjorde 3-4 1:18 in i förlängningen.

MODO Hockey slutade därmed på tredje plats i SCA-cupen med fyra inspelade poäng. Näst på tur för MODO Hockey står mötet med Örnsköldsvik då dessa tar sig an varandra den 12/9.