En poäng efter straffar i premiären
Publicerad: 2022-09-23
MATCHRAPPORT
Det började bra men efter 65 minuters spel och en straffläggning fick MoDo Hockey se sig besegrade i premiären av HockeyAllsvenskan. Dubbla upphämtningar i tredje perioden räddade en poäng.

MoDo fick en kanonstart inför 5605 åskådare hemma i Hägglunds Arena. Stämningen var på topp och efter 20 spelade minuter hade Johan Södergran och Oscar Pettersson gjort 2–0. Mittronden var däremot av det sämre slaget och hastigt och olustigt var ställningen plötsligt 2–4. MoDo repade dock mod och kom ikapp i tredje perioden efter mål av Oscar Pettersson (igen) och Sebastian Ohlsson. Hemmalaget tappade till 4–5 men Rihards Marenis räddade poängen när han dök upp framför mål i slutet och petade in pucken.

Efter en svängig förlängning, där Riley Woods hade ett skott i ribban, var det AIK som drog det längsta strået i straffläggningen.

Noterbart är att Kristers Gudlevskis utgick i straffläggningen, men det är ingen fara med honom. Letten drabbades av krampkänning och valde därför att kliva av.

MATCHFAKTA

Modo – AIK 5–6 efter straffar (2-0, 0-4, 3-1, 0-0, 0-1)

Första perioden: 1–0 (1:46) Johan Södergran (Adam Pettersson, August Berg), 2–0 (18:11) Oscar Pettersson (August Berg)

Andra perioden: 2–1 (28:53) Zion Nybeck (Adam Rockwood), 2–2 (34:53) Axel Wemmenborn (Oskar Magnusson), 2–3 (39:18) Oscar Nord (Richard Gynge, Albert Lyckåsen), 2–4 (39:39) Daniel Muzito-Bagenda (Axel Wemmenborn, Christian Sandberg)

Tredje perioden: 3–4 (47:15) Oscar Pettersson (August Berg, Theo Jacobsson), 4–4 (50:30) Sebastian Ohlsson (Oscar Pettersson, Theo Jacobsson)

Skott: 23–21

Utvisningar: Modo 2X2, AIK 6X2

Domare: Niklas Johansson, Johan Wedin, Fredrik Bäckström, Teodor Sörholm

Publik: 5606

NÄSTA HEMMAMATCH

Redan på onsdag har vi chans till revansch på hemmaplan när Almtuna kommer på besök. Du kommer väl och stöttar laget i jakten på första trepoängaren? Säkra din plats här!

DUBBLA SDHL-MATCHER I HELGEN

Det är dags för vårt damlag att äntra hemmaisen för första gången i SDHL den här helgen och det vankas dubbla möten, först mot Brynäs på lördag (13.00) och därefter mot Leksand på söndag (16.00). Följ matcherna på plats i arenan! Förboka din plats redan nu här.