Hans Särkijärvi inför bortamötet mot Luleå Hockey
Publicerad: 2017-08-16

MODO Hockey spelar sin andra försäsongsmatch inför HockeyAllsvenskan 2017/2018 när laget på torsdag kväll ställs mot Luleå Hockey. MODO kommer senast från förlust med 3-2 på bortaplan mot Timrå IK. "Det är en tuff uppgift men det blir roligt att mäta sina krafter mot ett SHL-lag", säger huvudtränare Hans Särkijärvi till MODO Channel inför matchen.

MODO Hockey förlorade med uddamålet när försäsongen startade i fredags och Timrå stod på andra sidan isen i NHK Arena. Slutresultatet blev 3-2 där MODO Hockeys målskyttar var Tim Wahlgren och Marcus Oskarsson. 

– Det är samma analys som vi hade direkt efteråt. Vissa delar av spelet är vi nöjda med, men vi kan jobba smartare på en del ställen av vad vi gjorde. Vi var inte smarta i den andra perioden där vi tappade puckarna i fel lägen, säger Hans Särkijärvi till MODO Channel och avslutar:

– Det positiva var den första perioden där vi tar med oss samt spelet med puck som var bra. Grundjobbet var bra framför allt i den första perioden, vi ska jobba vidare med det.

Se intervjuer i MODO Channel efter bortamatchen mot Timrå IK (Premium)

"Vill se resultat av det vi tränar på"

Nu väntar SHL-motstånd i försäsongens andra match där Luleå Hockey tar emot i Coop Norrbotten Arena. Luleå Hockey har spelat en försäsongsmatch innan torsdagens drabbning mot MODO när laget besegrade Boden Hockey med 2-5 på bortaplan.

– Man vill vinna varje enskild match men vi tittar på prestationerna även fortsätttningsvis och även på hur vi satt samman laget i formationerna. Jag vill se resultat av det vi tränar på mot Luleå Hockey med vårt spel i egen zon och att vi ska hitta de spelvägar vi jobbar på. Hittar vi glimtar av det i matchen, då skulle jag vara glad, sammanfattar Hans Särkijärvi.

Läget i laget

Lukas Wernblom är tillbaka från landslagsspel och finns med i truppen där flera juniorer saknas då J20 åker till Ryssland för klubblagsturnering.

Matchen sänds på C More med start 18:55

Hans Särkijärvi i MODO Channel inför matchen

Om MODO Channel

Med start den 14 februari utökades MODO Channel med en Premium-tjänst. Alla intresserade ges möjlighet att i MODO Hockeys web-tv ta del av kraftigt utökat innehåll med fler och bättre intervjuer och reportage, alltid senaste nytt från föreningen, isträningar samt direktsändningar med eftersnack efter hemmamatcher.

Kostnadsfritt innehåll kommer fortfarande att finnas i MODO Channel med bland annat intervjuer inför matcherna i HockeyAllsvenskan och SDHL samt nyhetsuppdateringar varje måndag. För dig som vill ta del av Premium-material kan du teckna abonnemang från 59kr/månaden (medlem eller säsongskortsinnehavare) eller klipp för klipp från 19kr/styck.

Till MODO Channel

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson