Förlust i öppningsmatchen av Junior Club World Cup
Publicerad: 2017-08-19

MODO Hockey inledde under lördagen Junior Club World Cup när man mötte Krasnaya Armiya från Ryssland. MODO tog ledningen i matchen men det blev till slut förlust med 5-2 där MODO Hockeys mål gjordes av Sebastian Walfridsson och Anton Karlström.

MODO Hockeys första match i Junior Club World Cup spelades i Kozitsyn Ice Arena i Verkhnyaya Pyshma och Krasnaya Armiya från Moskva stod för motståndet.

Den första perioden var avvaktande från MODO Hockeys sida där Krasnaya Armiya hade det spelmässiga övertaget, delvis på grund av några tidiga utvisningar som drabbade MODO Hockey. Ju längre perioden led jämnade dock MODO ut spelet men målen uteblev och perioden slutade 0-0.

- Vi var lite avvaktande och kände oss för både gällande motstånd och domarnivå, men trots att de hade mer puckinnehav så tycker jag vi kontrollerar spelet och håller dem från de farliga ytorna i vår zon. Vi drar på oss några utvisningar men vi spelar ett bra och tålmodigt boxplay, säger MODO Hockeys huvudtränare Mikael Sundell efter matchen.

Walfridssson öppnade målskyttet

Inledningen av den andra perioden blev till stor del MODO Hockeys där man skapade en del bra chanser och satte hård press på Krasnaya Armiya. I mitten av den andra perioden skulle matchens första mål komma och det var MODO som fick utdelning för sitt fina spel i början av period två.

MODO vann tillbaka pucken i offensivt sarghörn och Oscar Frestadius serverade en fin passning till Sebastian Walfridsson som i bra skottläge hittade rätt med ett högt skott.

Innan perioden var över hade dock Krasnaya Armiya både hunnit kvittera och ta ledningen och hade med sig 2-1 in i andra paus.

Karlström målskytt i power play

Redan efter 39 sekunder av den tredje perioden utökade Krasnaya Armiya till 3-1 och MODO Hockey hade svårt att komma till några riktigt bra chanser att reducera. I stället kunde Krasnaya Armiya göra två mål till i perioden innan MODO i power play i slutet av matchen reducerade till 5-2 genom Anton Karlström, framspelad av Tobias Åhström.

- Vi tar kommandot i andra perioden, kommer ut mycket hårdare och får med oss mer folk i anfallen och vi får då längre anfall. Vi borde nog haft något mål till i andra perioden men vi blir hårt straffade av några positionsmissar i slutet av perioden och ligger plötsligt under, säger Mikael Sundell och avslutar:

- I tredje gör de tidigt 3-1 och då går vi ned oss. Vi spelar mer var och en för sig och får svårt med positionerna i spelet. Vi drar dessutom på oss en del utvisningar och de är effektiva och utnyttjar det. Jag tycker dock vi tar oss samman i slutet och avslutar bra. Vi gör dessutom ett fint mål i power play. Nu gäller det att vi lär oss av den här matchen och utvecklar vårt spel redan till i morgon.

För MODO Hockey är det dags för den andra matchen redan i morgon söndag då man möter Snezhnye Barsy från Astana, Kazakstan. Matchen börjar 12:00 svensk tid och kan ses via nedanstående länk.

Se matchen mot Snezhnye Barsy här.

Redaktör, MODO Hockey Per Lundgren