Hellkvist om målvaktssidan nästa säsong

16 april 2019 16:50
Björn Hellkvist funderar
Herr

MODO Hockeys målvaktssida för säsongen 2019/2020 är spikad när Oliver Dackell, Linus Lundin och Erik Hanses är under kontrakt. "En trygghet att vi har tre kompetenta målvakter så att vi inte hamnar i en situation likt den förra säsongen", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist.


Under tisdagen presenterade MODO Hockey målvaktstrion Oliver Dackell, Linus Lundin och Erik Hanses som alla är kontrakterade för säsongen 2019/2020 i HockeyAllsvenskan.

– Ska man göra resan hela vägen har vi inte råd med att under 10-15 matcher endast ha en målvakt vid händelse av skada. Linus Lundin och Erik Hanses blev båda bättre av konkurrens och de ska fortsätta att konkurrera och sporra varandra. Vi adderar sedan en tredje målvakt som är en riktigt vass talang som vi hoppas ska kunna utvecklas ytterligare hos oss, kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist.

Hellkvist om målvakterna

Oliver Dackell spelade två matcher från start under den förra säsongen och har visat att han är en målvakt för framtiden.

– Dackell är ung och ett riktigt råämne. Han är duktig på att se och fånga puckarna där han spelar på instinkt och står upprät så länge han kan. Han är kanske en lite annorlunda målvaktstyp till spelsättet där jag har god erfarenheter av typen av målvakter som blir inskolade i nya skolan och sedan tar nästa steg därifrån.

Linus Lundin anslöt till MODO Hockey under den förra säsongen och spelade 19 matcher för föreningen.

– Lundin kom in i ett prekärt läge för oss och ett bra läge för honom där han gjorde det fantastiskt bra då Erik Hanses hade spelat väldigt många matcher i rad. Lundin är en annorlunda typ av målvakt i jämt med Dackell där han spelar mer täckande och med goda reflexer. Det som krävs från honom är ett fortsatt hårt jobb där han har talangen och alla förutsättningar att fortsätta utvecklas.

Erik Hanses gör sig redo för sin fjärde säsong i MODO Hockey där han vaktade kassen från start i alla matcher under Slutspelsserien för 93,4 i räddningsprocent.

– Hanses visade med all tydlighet att han var rätt målvakt att välja när vi skulle satsa på en målvakt i Slutspelsserien. Han hade inte heller ett gällande kontrakt och hade mycket att bevisa, vilket han även tog chansen och gjorde. Vi är glada att han fortsätter i MODO Hockey även den kommande säsongen då han är inspirerad inför uppgiften.

Säsongskortserbjudandet släppt

Nu är säsongskorten släppta för 2019/2020 i HockeyAllsvenskan där du som tecknar och betalar ditt säsongskort innan den 30 april får fortsättningsspel till samtliga matcher för hela säsongen samt fem stycken extra kompisbiljetter. Förutom mervärden betalar du samma pris som för fjolårets säsongskort innan prishöjningen som sker 1 maj. Följ med oss på resan - Teckna säsongskort

Oliver Dackell kontrakterad av MODO Hockey

MODO Hockey förlänger med Linus Lundin

Erik Hanses stannar i MODO Hockey

Kontraktsläget i MODO Hockey 2019/2020