MoDo vann efter urladdning i första perioden
Publicerad: 2021-11-19
Efter en rejäl urladdning i första perioden, där MoDo drog ifrån till ledning 4-0, så blev det till slut seger med 4-3 hemma mot Vita Hästen. Målen kom från två tvåmålsskyttar i Sam Vigneault och David Bernhardt.

Inför 3109 åskådare i Hägglunds Arena så tog MoDo Hockey emot Vita Hästen under fredagens möte i HockeyAllsvenskan. Fredagshockeyn inleddes med en bländande period från hemmalaget där det blev en rejäl urladdning med bra spel och hela fyra mål. Under säsongen har powerplay varit en svaghet hos MoDo men den här kvällen blev det tidig utdelning när Sam Vigneault från nära håll kunde peta in ledningsmålet mellan benen på Jesper Myrenberg i Vita Hästens mål.

Just Sam Vigneault och David Bernhardt hade en härlig period där inledande målskytten Vigneault även gjorde 2-0 för MoDo, med ett skott från slottet. Kedjan med Vigneault, Woods och Markus Modigs var även inne på det tredje målet i perioden nör David Bernhardt gjorde sitt första mål i matchen.

Två powerplaymål från MoDo i matchen

David Bernhardt ville inte vara sämre än Sam Vigneault den här kvällen och han skulle få sin vilja igenom. För med mindre än 15 sekunder kvar fick MoDo ny chans i spel fem mot fyra och med ett skott från blå stänkte Bernhardt in 4-0 bakom en chanslös Myrenberg i Vita Hästen.

Om den första perioden var en klang och jubelföreställning så var de två efterföljande perioderna inte lika välspelade och underhållande från hemmalaget. I andra halvan av mittenakten så reducerade Vita Hösten genom Jimmy Andersson, ett mål som skulle ge gästerna mer kämpaglöd och vilja.

I tredje perioden kom man sedan ut och fortsatte pressa MoDo, ett MoDo som inte kom upp i den nivå man normalt kan spela i och två reduceringsmål från gästerna såg till att det var spännande hela vägen in i kaklet. Men närmare än 4-3 kom inte Vita Hästen och tre nya poäng in på kontot för hemmalaget.

Familjedag i repris på söndag

Efter tisdagens förlust mot BIK Karlskoga har nu MoDo chans till revansch och det har man när det åter igen är Familjedag i Hägglunds Arena. Matchen börjar 15:00 men redan från klockan 13:00 är det aktiviteter i entréehallen på Hägglunds Arena. Se till att ni tar chansen att vara en del av det som händer, biljetter hittar ni på modo.ebiljett.nu.