Buda hem en matchanvänd tröja och stöd Musikhjälpen

14 december 2018 09:40
Musikhjälpen

MODO Hockey auktionerar nu ut en matchanvänd tröja från lagkapten Tobias Enström till förmån för Musikhjälpen 2018. Tröjan användes under MODO Hockeys hemmamatch den 19 oktober 2018 och är signerad av Tobias. Hela beloppet från auktionen går oavkortat till Musikhjälpens insamling.


Lägg ditt bud på den matchanvända tröjan via Tradera

(Auktionen avslutas måndag 17 december 09:25)

En decembervecka om året sänder Sveriges Radio dygnet runt för att lyfta fram en undanskymd mänsklig katastrof. I Musikhjälpen är det din musik – och ditt engagemang – som räddar liv.

Musikhjälpen 2018 sänds 10 - 16 december från Stortorget i Lund där temat är ”Alla har rätt att funka olika”.

Det finns ungefär en miljard människor med funktionsnedsättning i världen. Omkring 4 av 5 bor i låg- och medelinkomstländer där fattigdom, undernäring, vitaminbrist, sjukdom och skador är vanliga orsaker. Många lever också fattigt som en konsekvens av funktionsnedsättning och saknar möjlighet att försörja sig. Med sämre tillgång till vård, stöd och utbildning är det svårt att skapa sig en framtid.

– Situationen är helt oacceptabel, säger Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen. Det är vår skyldighet att bidra till en förändring. Människor måste få synas, höras och respekteras – för alla har rätt att funka olika!

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits i Sverige sedan 2008. I 144 timmar sänder vi direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Det är ett nytt tema i Musikhjälpen varje år.

I programmet blir tre kända programledare inlåsta i en studio på ett torg i en svensk stad. Under veckan får de besök av engagerade människor som på olika sätt bidrar till kampen för årets tema. Artister uppträder och kända människor kommer på besök för att engagera sig, och som ett kitt i hela sändningen ligger publikens låtönskningar som alla bidrar till insamlingen.

Till Musikhjälpens hemsida och mer om att bidra