MODO vände och vann mot Vännäs
Publicerad: 2018-11-17
Junior
MODO Hockey fortsätter vara ett av topplagen i J18 Elit Norra, detta efter att man under lördagseftermiddagen vänt tidigt underläge till seger med 5-2 hemma mot Vännäs.

MODO Hockey hamnade i ett tidigt underläge hemma i matchen mot Vännäs i J18 Elit Norra under lördagseftermiddagen. Redan efter 33 sekunder tog gästerna ledningen i matchen genom Måns Eriksson.

MODO Hockey skulle dock komma igen och vända matchen och Vännäs ledning stod sig inte längre än till det stod 2:59 på klockan då William Wallinder på egen hand kvitterade till 1-1.

MODO hade de klart flesta skotten i första perioden och fick också två chanser i power play men pucken ville inte in och efter 20 spelade minuter var matchen lika på ett.

MODO bättre i andra perioden

Utvisningarna fortsatte prägla matchen i den första halvan av mittakten. Någon utdelning blev det dock aldrig för något av lagen utan det dröjde till drygt halva matchen var spelad innan MODO Hockey tog ledning för första gången då Oskar Byström gjorde 2-1, framspelad av Emil Westman och Oskar Edmundsson.

Det var mycket MODO i det här skedet av matchen och Vännäs kände sig tvingad att ta en time out i samband med MODO Hockeys ledningsmål. Det var dock fortsatt MODO som var det bättre laget och med 14:13 spelat av mittenakten så utökade hemmalaget ledningen till 3-1 genom mål av Alex Näslund, på pass av Jeremias Lindewall.

Innan den andra perioden var över hade Vännäs reducerat MODO Hockeys ledning så inför den tredje perioden var det hemmalaget som ledde med 3-2.

Hemmalaget höll undan till seger

MODO Hockey fortsatte vara det bättre laget i tredje perioden och man fick utdelning för sitt slit efter 3:39, då Kevin Arvidsson gjorde 4-2, framspelad av Okar Håkansson och Willy Norberg.

7:32 in i sista perioden fastställde MODO Hockey slutresultatet till 5-2 då Vilgot Dahlén satte pucken, assisterad av Isak Norén och Oskar Byström och MODO Hockey tog därmed tre poäng i jakten på en topplacering i J18 Elit Norra.

Redan i morgon är det ny match för MODO Hockey då man tar emot serieledande Skellefteå AIK i Husumhallen med start 12:00.