Förlust med uddamålet mot Vita Hästen
Publicerad: 2019-11-20
Kvitteringsjakten räckte inte ända fram för MODO Hockey som på onsdag kväll förlorade med 4-3 mot Vita Hästen på bortaplan efter underläge med 4-0 fram till slutet av den andra perioden. Målskyttar för MODO Hockey var Mathias From, Jonathan Johnson och Henrik Björklund.

Matchen i omgång 22 av HockeyAllsvenskan 2019/2020 spelades i Himmelstalundshallen i Norrköping där MODO Hockey gästade Vita Hästen. Hemmalaget startade matchen bäst och gjorde 1-0 redan efter 2:36 efter ett tre mot två-läge där Erik Borg styrde pucken i nät från nära håll mitt i slottet. MODO tuggade sig in i matchen efter den starten men drabbades av en utvisning efter nio minuter och då utökade Vita Hästen till 2-0 efter att ha skapat konstant tryck i powerplay under en och en halv minut. Efter passning över central-linjen direktsköt Simon Fernholm sitt andra mål för säsongen med ett slagskott.

MODO Hockey fick matchens första powerplay efter fjorton spelade minuter, men kunde inte etablera spel i anfallszon för reduceringschanser. Adam Tambellini var närmast för MODO, men den första perioden slutade 2-0 med skotten 7-11.

Snabbt hemmamål även i starten av andra

I avslutningen av den första perioden skedde en dubbelutvisning. Den andra startade därför i spel fyra mot fyra och efter slarv av MODO i ett uppspel kom 3-0 från Vita Hästen innan minuten ens var spelad, målskytt Istvan Bartalis. Med klockan på 7:16 kom nästa mål för hemmalaget när Marcus Eriksson spelade fram Joakim Hälleström som direktsköt 4-0. Efter det målet byttes Linus Lundin ut mellan stolparna. Erik Hanses kom in och räddade ett friläge efter femton spelade minuter och ytterligare ett helt öppet läge två minuter senare.

I spel fyra mot fyra med klockan på 17:41 lämnade sedan Hanses målet och MODO spelade då fem mot fyra för reducering i matchen till 4-1. Mathias From tog saken i egna händer och pricksköt mål nummer sju för säsongen i det första krysset. Det var även ställningen efter två perioder där skotten i andra slutade 8-8.

Kvitteringsjakten räckte inte ända fram

Den tredje perioden inleddes med ytterligare reduceringsjakt för MODO Hockey och med klockan på 9:43 passade Patrik Karlkvist pucken, Adam Tambellini styrde den vidare och på den bortre stolpen dök Jonathan Johnson upp och sköt sitt elfte mål för säsongen fram till 4-2. MODO ökade efter målet tempot betydligt i matchen och spelade aggresivt över hela banan. Efter 14:50 kom ytterligare reducering när Mathias From bröt igenom, blev fälld för en avvaktande utvisning men spelade fram Henrik Björklund som satte 4-3 från nära håll.

Avslutningen blev gastkramande när Erik Hanses lämnade kassen för spel sex mot fem för MODO som skapade tryck i anfallszon där Vita Hästen fick slå ifrån sig i panik under de sista minuterna av matchen. Men hemmalaget klarade av att reda ut situationen och matchen slutade 4-3 där skottstatistiken skrevs till 4-10 i den tredje perioden och totalt 19-29.

Hockeyfredag väntar på hemmaplan

MODO Hockey vänder nu åter till Örnsköldsvik för möte mot AIK på fredag kväll. I den matchen är det även debut för säsongens tredje matchtröja som är en identisk kopia av den föreningen hade säsongen 1978/1979. Det är dessutom Hockeyfredag som innebär After Work från 16:00 och Efterfest med livemusik efter slutsignalen. Vi har passerat 3000 sålda biljetter, välkommen även du till Örnsköldsviks största mötesplats - Biljetter hos ombud samt på modo.ebiljett.nu