MODO Hockey föll mot Timrå
Publicerad: 2020-08-28
Herr
MODO Hockey föll hemma mot Timrå i det första länsderbyt av tre under försäsongen, detta efter att Timrå nollat MODO. Slutresultatet skrevs till slut till 0-4 och Jacob Johansson fick alltså hålla nollan i sin första match med Timrå.

Det var Timrå IK som startade fredagkvällens match bäst och hade hög fart från första nedsläpp. Det var även gästerna som gjorde 0-1 i matchen då Hugo Reinhardt förvaltade ett friläge och satte pucken högt bakom Oliver Dackell efter 8:15. Lagen bytte sedan chanser när utvisningar gjorde entré i matchen och det var i powerplay som Timrå utökade sin ledning. Jacob Blomqvist snurrade runt sig själv och sköt 0-2 efter 14:59 vilket även var ställningen efter den första perioden.

Timrå utökade ledningen i andra perioden

I den andra perioden var det fortsatt fördel för Timrå IK som spelade sin första match för försäsongen och visade prov på fart och snabba omställningar. I powerplay utökade sedan Jonathan Carlsson till 0-3 efter 5:31 i den andra perioden. Målet kom efter fin förarbete från Morten Madsen och Jonathan Dahlén där Carlsson i stort sett hade öppen kasse.

MODO Hockey lyfte spelet något och skapade några farligheter framåt, men det var Timrå som även gjorde matchens nästa mål när Viktor Lodin svarde för 0-4 efter 8:59, och det var även ställningen inför den tredje perioden.

Mållös tredjeperiod från båda lagen

Det var två lag som uppenbart hade en hel del träningstimmar i benen under veckan och den tredje perioden blev därefter. Båda lagen hade svårt att skapa några riktigt bra lägen och MODO Hockey lyckades inte få hål på Jacob Johansson, som till slut kunde hålla nollan i sin första match för klubben.

För MODO Hockey väntar nu närmast en ny träningsvecka som sedan avslutas med hemmamatch i Fjällräven Center då Skellefteå AIK gästar kommande fredag. Den matchen sänds i MODO Channel Premium där ni får kommentatorer, intervjuer och gäster i studion.