Hattrick gav segern till MoDo
Publicerad: 2022-11-04
MATCHRAPPORT
MoDo tog sin tredje raka seger efter att ha vunnit borta mot Almtuna med 4-1 på fredagskvällen. Bra målvaktsspel från Marcus Nygren och ett hattrick av Adam Pettersson banade väg för segern

MoDo tog sin tredje raka seger efter att ha besegrat Almtuna på bortaplan med 4-1. Bortalaget inledde matchen bäst och hade en rättvis ledning med 2-0 in i första periodpausen efter mål av Adam Pettersson (som skulle visa sig få en stor roll i matchen) och Pontus Näsén som sköt en isare där Rihards Marenis skymde målvakten föredömligt.

Period två tog Almtuna hem med 1-0, men i den tredje fortsatte Adam Pettersson show när han gjorde både 3-1 och 4-1 för MoDo, hans första hattrick för laget! Marcus Nygren räddade 27 av 28 skott och bidrog till segern.

SPELARKOMMENTAR

Adam Pettersson

En ganska bra bortamatch. Vi kommer ut bra i första perioden, efter deras timeout tappar vi lite men då stänger Nygren igen i kassen. Andra och tredje perioden är lite bättre, och överlag gör vi en bra bortamatch.

Det första målet blir öppet mål, det är bara att styra in Mannbergs passning. Vid andra målet har jag lite tur med studsarna, och det tredje lyckades jag få in på nåt sött. Det är kul att göra mål!

MATCHFAKTA

Almtuna-MoDo 1-4 (0-2, 1-0, 0-2)

Första perioden: 0-1 01:23 Adam Pettersson (Daniel Mannberg, Johan Södergran), 0-2 04:41 Pontus Näsén (Erik Jinesjö Karlsson)

Andra perioden: -

Tredje perioden: 1-3 11:24 Adam Pettersson (Daniel Mannberg, Josef Ingman), 1-4 14:18 Adam Pettersson (Pontus Näsén)

Skott: 28-25