Inför MODO Hockeys hemmamatch mot IK Pantern på fredag kväll
Publicerad: 2016-12-15

MODO Hockey vänder åter till hemmamatch i HockeyAllsvenskan efter tre raka matcher på bortais. IK Pantern gästar Fjällräven Center där pucken släpps 19:00 och MODO åter vill hamna i en vinnande trend. "Torsdagens träning var bra där vi fokuserade på detaljer i spelet. Jag har goda förhoppningar om en bättre prestation än i de två tidigare mötena mot IK Pantern", säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson.

MODO Channel med Andreas Johansson

MODO Hockey kommer senast från förlust på bortaplan mot Västerås där matchen slutade 3-1 och det enda MODO-målet gjordes av Kristian Jakobsson.

– Vi är absolut inte nöjda med den insatsen och har analyserat den för att gå vidare och blicka framåt. Vi känner att vi hade något bra på gång, men den senaste matchen var ett fall tillbaka, säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson och fortsätter:

– Nu måste vi upp igen till en vinnande trend. En del av vårt dilemma den här säsongen är att vi inte kunnat prestera lika bra varje dag men det får det vara nog med nu. Ibland har man en motståndare som är bättre och så är livet, men vi ska inte ge bort några fler poäng då vi gjort det för många gånger den här säsongen.

"Vi vill prestera bättre på hemmaplan"

Efter tre raka bortamatcher med två segrar och en förlust väntar nu seriesexan IK Pantern som MODO Hockey ställts mot två gånger tidigare i HockeyAllsvenskan 2016/2017. Det första mötet var i hemmapremiären där IK Pantern vann matchen med 2-3 på övertid innan det senaste mötet i Malmö slutade hela 7-4 efter en väldigt svängig match.

– Det känns härligt att åter igen spela på hemmaplan men vi måste fokusera på att prestera inför vår hemmapublik då det främst är på bortaplan vi tagit poäng den här säsongen. Vi har inte tagit de poäng vi velat på hemmaplan och det måste vi vända på. Vad gäller motståndet fokuserar jag inte på det, men de tidigare matcherna har varit mediokra där jag har en hög förhoppning på en betydligt bättre match på fredag än de tidigare mötena, avslutar Johansson.

Läget i laget

Pär Edblom, Jonathan Léman och Tommy Enström är inte aktuella för spel och MODO Hockey förväntas komma med samma spelare tillgängliga som under de senaste matcherna.

– Léman och Enström åker båda skridskor och de börjar båda bli piggare. Ingen av dem är direkt nära en comeback och har en bit kvar tills vi åter få se dem i laguppställningen, säger Andreas Johansson till MODO Channel.

Matchen har nedsläpp 19:00 och biljetter finns sedan tidigare ute för förköp på modo.ebiljett.nu.

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson