Förlust borta mot Mora med 5-4
Publicerad: 2020-01-31
Det blev en tung förlust borta mot Mora IK under fredagskvällen när det till slut blev 5-4 för hemmalaget. MODO Hockeys mål gjordes av Daniel Sylwander (2), Kalle Jellvert och Kim Rosdahl.

MODO Hockey begav sig under torsdagen söderut med Dalarna som destination, inför fredagens möte med Mora IK. Mora kom närmast från en seger borta mot Karlskrona där man vände matchen och vann i förlängning. Samtidigt kom MODO från en rejäl urladdning mot Björklöven på hemmaplan så det var två lag med bra känsla som kom ut till matchen.

Det var hemmalaget Mora som fick en drömstart på matchen då man redan efter dryga minuten tog ledningen genom Oskar Svanlund som styrde in pucken bakom en chanslös Erik Hanses i MODO Hockeys mål.

Men kvitteringen lät inte vänta på sig och det var onsdagens segermålskytt Kalle Jellvert som blev helt ensam framför Moras mål och tog hand om sin egen retur, på volley, och gjorde 1-1 med 3:05 spelat. 1-1 stod sig sedan perioden ut men båda lagen hade sina chanser att ta ledningen.

Sylwander med enda målet i mittperioden

Den andra perioden gick klart till Mora, men det var MODO Hockey som tog ledningen med vad som skulle bli periodens enda mål. Redan 33 sekunder in så tog Daniel Sylwander hand om den retur som uppstod efter Adam Tambellinis skott i stolpen i powerplay och satte 1-2 bakom Isak Wallin i Moras mål.

Under återstoden av perioden var det nästan bara Mora och Erik Hanses i MODO Hockeys mål storspelade, samtidigt som spelet i boxplay var riktigt bra från gästernas sida, bland annat stod man emot dryga minuten i spel tre mot fem, och det gjorde att MODO hade ledningen efter 40 spelade minuter.

Svanlunds hattrick sänkte MODO

Oskar Svanlund stod för ett tidigt mål i första perioden och det skulle han också göra i inledningen av den tredje då han styrde in kvitteringen till 2-2. När sedan Mora får sin sjätte chans i powerplay så kom även 3-2 för hemmalaget, ett mål från nära håll.

MODO Hockey hade ingen bra period och när Oskar Svanlund fick chansen att skjuta från slottet så satte han sitt tredje mål för matchen och gjorde med det 4-2 för Mora. När sedan Mora gjorde 5-2 i tom bur kändes matchen stängd, men MODO Hockey gav matchen nerv ända in i kaklet efter att först Kim Rosdahl reducerat till 5-3 och sedan Daniel Sylwander gjort 5-4 med knappa minuten kvar. Men närmare än så kom inte MODO trots ett par bra chanser och det blev till slut förlust med 5-4.

Fantastiska hemmamatcher återstår

Det återstår flera publikfester att se fram emot i Fjällräven Center innan HockeyAllsvenskan 2019/2020 är färdigspelad. Onsdag den 5 februari är flaggförbudet upphävt och ståplats har lovat fest från nedsläpp till slutsignal. Den matchen vill du inte missa tillsammans med måste-matchen där efter när Sture Anderssons förtjänstfana hissas till taket inför mötet mot Timrå IK onsdagen den 12 februari.