Tionde raka segern när Tingsryd nollades
Publicerad: 2022-11-30
MATCHRAPPORT
Segertåget tuffar vidare. MoDo Hockey inkasserade den tionde raka viktorian i Tingsryd på onsdagskvällen. Kristers Gudlevskis motade samtliga skott och bidrog väl till de tre poängen.

Det var en match som MoDo kopplade grepp om relativt tidigt och efter det att Rihards Marenis styrt in 0-1 i powerplay i första perioden handlade mycket om gästerna. Skotten efter två perioder var 26-12 i MoDofavör vilket var relativt talande för matchbilden.

Likväl var det bara 0-1 efter 40 spelade minuter och det kom också att bli spännande i tredjeperioden när hemmalaget gick för en kvittering. MoDo redde dock ut det hela, flertalet gånger tack vare en storspelande Kristers Gudlevskis längst bak, och när Mikkel Aagaard satte 0-2 i tom bur var de tre poängen säkrade.

Sägas ska att MoDo saknade Josh Dickinson, Adam Pettersson, Oscar Pettersson och Jakob Norén på grund av sjukdom, utöver skadade August Berg och Riley Woods.

TRÄNARKOMMENTAR

Tränarnamn:

– Jag tycker att vi gör en rätt så bra första period, det enda vi saknar är att ta till vara på målchanserna, men i övrigt gör det bra. Andra stundtals gör vi det också väldigt bra, men det är lite samma där med effektiviteten. Vi har enormt många lägen, målvakten var duktig samtidigt som gör det också dåligt i vmålchanserna.

– Tingsryd var på roadtrip förra veckan och vann mot både Södertälje och Västerås, så vi förstod att det skulle vara en tuff bortamatch. Deat gäller att vara påslagen varje dag och göra jobbet så gott man kan.

MATCHFAKTA

Tingsryd-MoDo 0–2 (0-1, 0-0, 0-1)

Första perioden: 0–1 (15:45) Rihards Marenis (Josef Ingman, Erik Jinesjö Karlsson).

Tredje perioden: 0–2 (59:39) Mikkel Aagaard (Theodor Niederbach, Niklas Folin).

Skott: 21-33.

Publik: 1290.

NÄSTA MATCH

Bortaturnén fortsätter ännu längre söderut på fredag, då Kristianstad står för motståndet. Nedsläpp sker klockan 19.00. Därefter reser MoDo norrut igen och betar av en bortamatch mot AIK på söndag (start 15.00) innan hemresa.

NÄSTA HEMMAMATCH

Onsdag 7 deccember tar vi emot Södertälje hemma i Hägglunds Arena. Du kommer väl då? Säkra din plats redan nu på vår biljettsida här!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist