MODO tog revansch på Timrå
Publicerad: 2019-09-06
Det blev seger när MODO Hockey tog sig an Timrå IK i Bjästa Ishall i genrepet inför den HockeyAllsvenska starten. Ledningen med 2-0 efter två perioder var aldrig hotad och med fyra mål i den tredje perioden såg MODO till att det stod 6-2 på resultattavlan efter 60 minuter.

MODO Hockey tog sig an länsrivalerna Timrå IK i lagets sista träningsmatch inför den HockeyAllsvenska säsongen som inleds om två veckor. MODO hade revansch att utkräva, både på sig själva och på Timrå, efter förlusten i SCA-cupen och det var ett helt annat MODO Hockey som kom ut till den här matchen.

Hemmalaget MODO satte upp ett högt tempo redan från start och hade det mesta och det bästa. Timrå fick en straff tidigt men Tim Wahlgrens försök räddade Erik Hanses. Matchens första mål det gjorde MODO när Kim Rosdahl bröt in efter högerkanten och hittade luckan vid bortre stolpen.

Periodens näst bästa chans hade Daniel Sylwander men trots helt tomt mål stötte Sylwander pucken i stolpen bakom Adam Ohhre i Timrås mål.

MODO bättre även i andra perioden

De första fem minuterna av mittenakten var gästernas men MODO Hockey jobbade sig in i perioden och hade det mesta av spelet. De få chanser Timrå skapade räddade Erik Hanses och han fick också bra hjälp av utespelarna som blockade många av Timrås skott.

Matchens andra mål kom i mitten av andra perioden efter att Victor Berglund, som även låg bakom framspelningen till 1-0, skjutit och returen den skickade Fredrik Olofsson in med ett snabbt skott.

MODO fick sin revansch

Tidigt i den tredje perioden reducerade Timrå till 2-1 genom Albin Carlsson med MODO Hockeys ledning var egentligen aldrig hotad och med tre snabba mål i tredje periodens första halva såg MODO till att stänga matchen.

3-1 stötte Patrik Karlkvist in från nära håll då han höll sig framme på den bortre stolpen och Jonathan Johnsons framspelning hittade Karlkvist klubba. I power play kom 4-1 när Fredrik Olofsson skickade in Anton Öhmans distinkta passning och 5-1 det gjorde Kalle Jellvert när han styrde in Victor Berglunds skott från blå.

Tim Wahlgren reducerade till 5-2 med drygt tolv minuter på klockan men i slutminuten fastställde Victor Berglund, en av matchens giganter, slutresultatet till 6-2 då han skickade in det friläge som han kom i.

MODO fick därmed revansch på Timrå och de båda lagen har nu var sin seger med 6-2 på försäsongen. För MODO Hockey väntar nu två veckors förberedelser innan det är dags för premiären hemma mot Västervik den 20:e september.