Ny 7–1-seger avrundade helgen
Publicerad: 2022-10-02
MATCHRAPPORT
MoDo Hockey gick vinnande även ur söndagens fajt i SDHL. AIK besegrades med hela 7–1 – och än en gång klev Jennifer Wakefield fram och sköt ett hattrick.

Jennifer Wakefield gjorde tre mål i lördagens möte med SDE, det som slutade 3–0 i MoDo-favör, och drygt 39 minuter in i söndagens uppgörelse mot AIK hade hon upprepat bedriften. Det genom att göra mål i tre olika spelformer; först 1–0 i spel fem mot fem, därefter 3–0 i powerplay och avslutningsvis ett slagskott som betydde 4–0 i boxplay.

Till skillnad från SDE-matchen var det fler som hamnade i målprotokollet denna dag, då MoDo hade bra styrsel på offensiven och bland annat satte tre mål i numerärt överläge. Både Lina Ljungblom och Vendula Pribylova blev tvåmålsskyttar i matchen.

Lauren Bench stod mellan stolparna och stoppade 21 av 22 skott; det enda som hon inte kunde mota kom i boxplay.

TRÄNARKOMMENTAR

Jared Cipparone:

– Vi började lite segt och AIK satte oss i en del tuffa situationer vilket ledde till några sämre lösningar, men jag tycker att vi anpassade oss väl i matchen. Framför allt flyttade vi pucken mycket bättre i andra och tredje perioden.

– Alla fyra formationer skötte sig bra idag och det var kul att se. Fint också att vårt spel i special teams fungerade bra. Totalt sett var det en bra helg och härligt att vi får med oss sex poäng hem.

MATCHFAKTA

AIK–MoDo 1–7 (0-1, 0-3, 1-3)

Första perioden: 0–1 (11.47) Jennifer Wakefield (Vendula Pribylova).

Andra perioden: 0–2 (28.08) Vendula Pribylova (Taylor Wabick, Emma Goding), 0–3 (30.57) Jennifer Wakefield (Vendula Pribylova, Lina Ljungblom), spel fem mot fyra, 0–4 (39.03) Jennifer Wakefield (Emma Goding), spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 0–5 (45.27) Lina Ljungblom (Linnéa Andersson, Anna Andersson), 0–6 (48.48) Lina Ljungblom (Jaycee Magwood), spel fem mot fyra, 0–7 (52.23) Vendula Pribylova (Brooke Hobson, Jennifer Wakefield).

Skott: 22–38.

Publik: 70.

NÄSTA MATCH

Nästa helg är det dags för en ny tripp till huvudstaden, och faktum är att det är exakt samma upplägg som denna helg. Först ett möte med SDE på lördag klockan 17.30 och därefter ett 15-30-nedsläpp mot AIK på söndagen.

NÄSTA HEMMAMATCH

Den 15 oktober är vi tillbaka på hemmaplan igen i SDHL och då är det Linköping som står för motståndet med start klockan 12.00. Dagen därpå är det tid för ytterligare en hemmamatch, då med Djurgården på andra sidan isen, nedsläpp klockan 13.00.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist