MODO Hockey utslagna av Skellefteå
Publicerad: 2019-03-30
Junior
Det blev andra raka förlusten mot Skellefteå och MODO Hockeys resa i J18-slutspelet är därmed över. Lördagens bortamatch slutade med seger för Skellefteå med 3-2 efter att MODO Hockeys mål gjorts av Oskar Edmundsson och Max Wahlgren.

Det var vinna eller försvinna som gällde för MODO Hockey när man under lördagseftermiddagen tog sig an Skellefteå i den andra matchen av J18-kvartsfinalserien. Och MODO Hockey fick en perfekt start på matchen då man redan efter 32 sekunder gjorde 0-1 då Oskar Edmundsson tog till vara på returen på Oscar Nordins skott.

Men Skellefteå kom tillbaka målmässigt endast två minuter senare då ett löst men lurigt avslut ställde MODO Hockeys målvakt Marcus Nygren och pucken letade sig in vid bortre stolpen.

Gästerna gjorde en gedigen förstaperiod där man var bättre än Skellefteå långa stunder och man skapade också en hel del vassa chanser. Skellefteås bästa lägen efter kvitteringen kom på kontringar men 1-1 stod sig perioden ut.

Skellefteå skarpa i avsluten

Den andra perioden fortsatte spelmässigt som den första. Långa stunder var det MODO som förde matchen, som hade det mesta av spelet och som var i anfallszonen. Man hade dock svårt att komma in till de riktigt fina chanserna och Skellefteå var starka framför eget mål.

Skellefteås styrka låg i kontringsspelet och knappt åtta minuter in i perioden så kom just en av dessa kontringar och på den tog hemmalaget ledningen i matchen med 2-1. Lagen hade efter det var sin chans i power play utan att få utdelning men Skellefteå var effektiva när lägena gavs och på en ny kontring med knappt två minuter kvar så gjorde Skellefteå 3-1.

Skellefteå kunde hålla undan

MODO Hockey fortsatte att spela bra även i den tredje perioden och man gav verkligen Skellefteå en match hela vägen in. Med 6:41 på klockan så redcuerade MODO till 3-2 när Max Wahlgren spelades fram Oskar Håkansson och Wahlgrens skott hittade första krysset.

MODO vann skotten i sista perioden och man hade bud på kvittering, men trots att man tog ut målvakten och spelade sex mot fem i slutminuterna så kunde hemmalaget hålla undan till seger med 3-2 och med det så är MODO Hockeys säsong i J18 över.