Emil Svelander inför första åttondelsfinalen mot Luleå
Publicerad: 2019-03-21
Junior
I kväll drar äntligen SM-slutspelet igång för MODO Hockeys J18-lag. Luleå Hockey står för motståndet och huvudtränare Emil Svelander är inspirerad inför uppgiften på bortaplan: "Det känns riktigt roligt att få möta Luleå. Nu ska vi åka dit och ge oss själva ett bra utgångsläge inför returen i helgen", säger Svelander till hemsidan.

Under torsdagskvällen inleds SM-slutspelet för J18, där man ställs mot Luleå HF i åttondelsfinalen. Emil Svelander, huvudtränare i laget menar att det är en god känsla inför drabbningen.

– Det känns väldigt bra. Vi har nästan alla är friska, så laget är intakt och vi har en bra träningsperiod bakom oss. Det blir väldigt kul att möta Luleå där jag tror att det blir en het match, säger han.

MODO Hockey kommer från en period utan matcher, senast man spelade var den 10 mars, då man i och med sin placering i serien, slapp sextondelsfinalen och gick raka vägen till åttondelen. Motståndarna Luleå hade å andra sidan en tuff matchserie mot BIK Karlskoga. Där den tredje och avgörande matchen gick till förlängning. Huvudtränaren är dock inte orolig.

– Jag tror inte att det är någon fara, säger Svelander och fortsätter:

– Vi har spelare som spelat med J20 under den här tiden. Sedan är det inte så att vi har varit lediga, utan vi har tränat på hårt. Så att vi inte har spelat några matcher, det betyder ingenting, säger han.

Hoppas göra liknande insats som J20

Under onsdagen inledde även J20 sin matchserie i åttondelsefinalen, även den mot Luleå. Första matchen vann man komfortabelt med hela 6-0 på hemmaplan. Nu hoppas Svelander på att J18 kan återupprepa den insatsen.

– Vi vill såklart fortsätta det som J20 avslutade. De gjorde en fantastisk bra match och stängde ner Luleå väldigt bra. Vi är jätteinspirereade av deras insats i går och vill göra samma sak ikväll.

Matchen, den tror han blir tuff och det gäller att laget hanterar det fysiska spelet väl, för att det ska bli en rolig MODO-kväll.

– Jag tror att vi kommer äga mycket puck, och vi har visat sedan tidigare att vi behärskar spelet med pucken bra. Men det gäller att vi kan hantera det fysiska spelet och kampen ute på isen. Man mot man duellerna och att vinna kamperna mot din spelare hela tiden blir viktigt, och jag är övertygad om att vi kommer göra det. avslutar Emil Svelander.

Kommunikatör, MODO Hockey Robin Hedqvist