Övertidsseger i första finalmatchen
Publicerad: 2020-03-10
MODO Hockey vann den första matchen i den HockeyAllsvenska finalen efter att Magnus Häggström gjort 4-3 i den femte perioden. Innan dess hade Henrik Björklund, Adam Tambellini och Mattias Norlinder gjort var sitt mål och sett till att matchen togs till övertid.

Dags för den första HockeyAllsvenska finalmatchen när MODO Hockey begav sig de tio milen norrut för mötet med Björklöven. Redan i inledningen fick MODO Hockey matchens första chans i spel fem mot fyra och det skapades någrachanser framför Joe Cannata men pucken gick inte in.

I stället var det Björklöven som kunde göra både 1-0 och 2-0 när de fick sina två första chanser i powerplay och efter halva första perioden var hemmalaget i tvåmålsledning.

Under de sista minuterna av första perioden spelade MODO Hockey upp sig och skapade bland annat en farlig chans framför Cannata men spelet blåstes av för att målburen var ur sitt läge.

MODO närmade sig i andra perioden

MODO Hockey kom ut starkare i den andra perioden och gav Björklöven en match, där ett tidigt powerplay reducerade Björklövens ledning genom ett riktigt krigarmål där Henrik Björklund petade in pucken från nära håll.

90 sekunder efter MODO Hockeys reducering, med 5:17 spelat av perioden fick Kim Rosdahl fem minuters utvisning för att ha sparkat en spelare och MODO fick spela ett långt boxplay. Björklöven utnyttjade den chansen en gång när Olle Liss sköt från blålinjen.

Men MODO Hockey ville inte ge sig och Adam Tambellini hittade luckan från vänsterkanten, framspelad av både Patrik Karlkvist och Jonathan Johnson, med 12:53 på klockan i perioden. De resterande minuterna blev ordentlig svängiga där lagen bytte chanser och båda lagen var nära ett ytterligare mål men 3-2 stod sig efter 40 spelade.

Norlinder kvitterade med soloräd

Den tredje perioden handlade om att MODO försökte få till en kvittering samtidigt som Björklöven backade hem något och spelade på ledningen, något som till slut skulle straffa sig för hemmalaget. Mattias Norlinder, årets junior i HockeyAllsvenskan stod för en fin uppåkning och i slottet sköt han mot strömmen förbi en chanslös Joe Cannata för 3-3.

I slutet av perioden fick MODO chansen att avgöra då man fick spela i powerplay men närmre än ett skott i ramen kom man inte och matchen gick till förlängning.

Hägga med segermålet

De båda lagen var svåra att skilja åt och det krävdes totalt sett nästan två övertidsperioder för att till slut få fram vinnaren i matchen. Innan segermålet hade Patrik Bartosak stått för en magnifik räddning och hållit MODO kvar i matchen. Det blev spelaren som under dagen förlängt sitt kontrakt som avgjorde. Magnus Häggström kom störtande på bortre stolpen och tryckte in segermålet för 3-4 och såg därmed till att MODO Hockey har 1-0 i matcher.

Returmöte på torsdag i Fjällräven Center

Nu laddar spelarna batterierna för nästa match i finalserien och på torsdag är det dags att fylla upp Fjällräven Center till sista plats. Det mesta talar för att alla platser redan är sålda men håll koll på våra sociala media för eventuella återlämnade biljetter.