Seger över Mora i SCA cupen
Publicerad: 2019-08-30
MODO Hockey besegrade Mora IK med 5-2 när SCA cupen fortsatte i Sundsvall Energi Arena under fredagkvällen. MODO svarade för fyra mål i powerplay i matchen där målskyttarna var Kim Rosdahl, Henrik Björklund, Mathias From, Anton Öhman och Jonathan Johnson. SCA cupen avslutas lördag med mötet mot Timrå IK.

Matchen i Sundsvall Energi Arena startade på sämsta sätt för MODO Hockey där Mora tog ledningen i matchen efter redan 1:27. Anton Schagerberg sköt från backposition och Emil Bejmo tog sedan hand om returen för 0-1 till Mora. Kvitteringen skulle dock komma snabbt när Linus Pettersson svarade för en fin individuell prestation och skaffade MODO matchens första powerplay. Efter en spelvändning slog Fredrik Olofsson en magisk passning till Kim Rosdahl som satte pucken i öppen kasse för 1-1 efter 5:51.

MODO hade bud på ledningsmål i powerplay som följde, men matchens nästa mål kom istället efter 11:36 när Victor Berglund från backplats hittade Henrik Björklund som från fritt läge högt i slottet hittade krysset med ett rappt skott till 2-1. MODO tilldömdes ett straffslag i slutsekunderna av den första perioden, men Isak Wallin stoppade Henrik Björklunds försök och 2-1 med 11-8 i skott stod på tavlan efter 20 minuters spel.

MODO tog över matchen i den andra perioden

I den andra perioden utökade MODO Hockey till 3-1 och det i powerplay efter 8:37. Mathias From fick fritt spelrum på högerkanten, avancerade in mot slottet och pricksköt över Isak Wallins benskydd. MODO tog sedan över matchen och Mora tvingades till timeout efter 13 minuter. MODO hade flertalet lägen att utöka ledningen, inte minst i powerplay, men 3-1-ledning med totala skotten 27-15 var ställningen efter två spelade perioder.

Powerplaymål stängde matchen

I inledningen av den andra perioden var Linus Pettersson snubblande nära att lyckas med ett konstmål där pucken istället stannade på mållinjen. MODO klarade sedan av spel i boxplay under två minuter innan Mora reducerade till 3-2 genom ett slagskott från Adam Masuhr efter 8:26. När MODO sedan fick chansen i powerplay utökades ledningen när Anton Öhman sköt ett skott som via en Mora-spelare gick i nät för 4-2 efter 10:48.

Ytterligare powerplay följde för MODO och matchens fjärde fullträff i spelformen kom när Patrik Karlkvist passade Jonathan Johnson som direktsköt 5-2 efter 12:17. Inga fler mål föll i matchen där skottstatistiken till sist skrevs till 38-22.

MODO Channel Premium sände Eftersnack efter matchen och intervjuade Björn Hellkvist, Mathias From, Anton Öhman och Kim Rosdahl.

Avslutning av SCA cupen väntar på lördag

MODO Hockeys avslutande match i SCA cupen spelas mot Timrå IK på lördag med nedsläpp 17:30. Timrå har förlorat de två första matcherna i SCA cupen medan MODO Hockey nu står på sex poäng genom två segrar.