Åttonde raka när MODO vann mot Mora
Publicerad: 2019-11-01
MODO Hockey tog sin åttonde raka seger i HockeyAllsvenskan när man under fredagskvällen besegrade Mora IK med 5-1 på bortaplan. I målet storspelade Erik Hanses i sin comeback och målen framåt gjordes av Adam Tambellini, Fredrik Olofsson, Jonathan Johnson, Patrik Karlkvist och Johan Forsberg.

MODO Hockey gästade Dalarna och Mora IK under fredagskvällen, där MODO Hockey kom till spel med sju raka segrar i bagaget. MODO fick den bästa starten på matchen och redan 2:16 in i perioden tog man ledningen när Adam Tambellini från nära håll tryckte in pucken.

En snabb videogranskning fastställde att pucken var inne och i samband med målet så fick Jonathan Johnson sin femtonde passningspoäng så här långt i HockeyAllsvenskan.

Mora kom in i matchen spelmässigt ju längre perioden led men förutom en riktigt farlig chans så hade Erik Hanses i MODO Hockeys mål en lugn förstaperiod.

MODO utökade ledningen i andra perioden

MODO Hockey gjorde en klart bättre andraperiod och man tvingade Mora att ta en hel del utvisningar då man inte riktigt hängde med i MODO Hockeys tempo.

0-2 kom inte i powerplay men MODO Hockey hade en längre sekvens i offensiv zon och när Fredrik Olofsson blev helt fri med målvakten lurade han bort honom och satte pucken i tom kasse, målet kom efter 7:48 av den andra perioden.

Mora reducerade kort senare på en misstänkt hög klubba, en styrning nära mål som helt ställde Erik Hanses. Men MODO Hockey hade en tvåmålsledning efter två perioder då man i powerplay gjorde 3-1 genom Jonathan Johnson.

MODO höll undan för åttonde raka

Mora jagade hårt i den tredje perioden och man skapade en hel del chanser framför Erik Hanses men i flera situationer så undkom MODO Hockey ett baklängesmål genom hårt jobb och en del tur, samt bra spel av Hanses.

MODO hade också några bra chanser under de första tio minuterna men inte heller där blev det någon utdelning. När sedan Mora fick en lång chans i spel fem mot tre så trodde många att reduceringen skulle komma men åter igen så storspelade Erik Hanses och Mora kunde inte få in pucken.

I stället var det MODO Hockey och Patrik Karlkvist som tog chansen när man fick den med i mitten av perioden och med ett skott mellan benen på målvakten satte han 1-4. Innan perioden var över hade MODO Hockey också gjort 1-5 genom Johan Forsberg, för övrigt hans första mål i MODO Hockeys färger. Det målet blev matchens sista och MODO tog med det sin åttonde raka seger i HockeyAllsvenskan.

Två hemmamatcher på gång

Redan nu på söndag är det dags för nästa match då MODO Hockey tar emot Södertälje i Fjällräven Center. Sedan är det en knapp veckas vila innan det är härligt derby mot Björklöven på hemmaplan. Till den matchen finns det enbart ståplats kvar och vi är på god väg mot fullsatt. Se till att säkra dina biljetter till båda dessa matcher på modo.ebiljett.nu.