Förlust på bortaplan mot Södertälje
Publicerad: 2019-01-04
MODO Hockey förlorade fredagens bortamatch med 3-2 mot Södertälje där det matchavgörande målet för SSK kom när MODO spelade i numerärt överläge. Bästa MODOiter i matchen var målvakten Linus Lundin och tvåmålsskytten Victor Berglund.

MODO Hockey startade fredagkvällens match i Södetälje med hög forechecking och vann även tillbaka många puckar i anfallszon. Gästande MODO tog också ledningen efter 04:50 när Tobias Enström passade backkollegan Victor Berglund som pricksköt in sitt tredje mål för säsongen fram till 0-1. MODO hade flest chanser offensivt men efter 11:12 var matchen kvitterad efter en spelvändning där David Berg sköt 1-1 med en backhand efter att MODO-försvaret inte tagit hand om returen högt upp i banan från Linus Lundin.

Den första perioden slutade 1-1 efter skotten 11-11, men Victor Berglund hade öppen kasse och ett gyllene läge i powerplay där dock Alexander Sahlin i SSK-kassen svarade för något av årets räddning. Efter att ha varit totalt överspelad kastade sig Sahlin raklång och räddade skottet med skölden på målvaktsklubbans skaft.

Södertälje i förarsätet efter andra perioden

I den andra perioden tog hemmalaget över händelserna och omgående i periodens inledning kom 2-1-målet. Nicolai Meyer fick pucken på bladet efter en skott-täckning från MODO-försvaret och det ställde Linus Lundin som inte hann över på rätt sida av målgården. Efter Södetäljes ledningsmål var det hemmalaget som skapade offensivt och mycket i kraft av ett koppel odiciplinerade utvisningar från MODO. Linus Lundin höll MODO kvar i matchen efter flera lysande parader där SSK bland annat även sköt utanför i ett två mot noll-läge.

Insläppt mål i powerplay avgjorde

Mittperioden var ingenting att skriva hem om, men MODO startade den tredje perioden mer likt den inledande. Precis efter ett powerplay för MODO passade Tobias Enström upp pucken i banan till Kalle Jellvert. Från högt i slottet spelade Jellvert vidare till Victor Berglund som med ett välplacerat handledsskott satte sitt andra för kvällen fram till 2-2 efter 5:08.

MODO fick sedan chansen i powerplay men då återtog Södertälje ledningen efter en spelvändning där Marcus Fagerudd sköt 3-2 i boxplay efter drop-passning från Hugo Gustafsson. Målet var blytungt för MODO som tagit sig tillbaka spelmässigt, men sedan inte kunde komma tillbaka än en gång. Efter ytterlugare utvisning och när två minuter återstod av matchen satsade MODO med sex utespelare på isen och med utmärkte Lundin på bänken. Men närmare än ett närskott från Ludvig Elvenes kom inte MODO som förlorade matchen med 3-2.

Derby mot Björklöven onsdag 9 januari

MODO Hockey har en bortamatch även nu på söndag och då mot IK Oskarshamn innan laget vänder åter till Örnsköldsvik för att ladda upp inför säsongens första derby på hemmaplan. IF Björklöven kommer på besök för match onsdag den 9 januari och det är verkligen hög tid att säkra dina platser till matchen. Välkommen till prestigemötet där MODO har två raka segrar mot Björklöven sedan säsongens möten i Umeå.