Tre nya poäng mot AIK på bortaplan
Publicerad: 2018-11-25
Dam
Det blev en målsnål match på Ulriksdals IP under söndagen. Med ett fantastiskt målvaktsspel från Tindra Holm och ett tidigt ledningsmål från Kaitlyn Tougas, blev det tre nya poäng när serieledarna mötte AIK.

Publiken på Ulriksdals IP fick se en fartfylld inledning under söndagsförmiddagen. Och det var ett MODO Hockey som kom ut med en helt annan fart, än i matchen mot Djurgården dagen innan. Fem minuter in i perioden skulle den höga farten också ge utdelning. Kaitlyn Tougas snappade upp pucken nere i sarghörnet, avancerade in framför mål och placerande pucken tätt längs med vänstra stolpen.

Efter ledningsmålet fortsatte MODO att trycka på och man skapade flera bra chanser, en stor orsak till det var ett otroligt fokuserat passningsspel, där de flesta passningarna satt som limmade på bladet.

Men farliga lägen, det hade även AIK. I mål hade MODO dock Tindra Holm, som stod i vägen och gjorde flera kvalificerade räddningar.

Timeout tog hemmalaget in i matchen

Den andra perioden fick MODO Hockey inleda i numerärt överläge, men det gick inte många sekunder innan man även hade en egen spelare i utvisningsbåset. I efterföljande fyra mot fyra och sedermera fem mot fem-spel fortsatte MODO att trycka på och halvvägs in i perioden valde AIK-tränaren att ta en timeout.

Kort därefter drog bortalaget på sig en utvisning, något som gjorde att AIK kunde etsa sig fast i anfallszon och äta sig in i matchen. Det var nära flera gånger om, men Holm i kassen tillät sig inte överlistas.

I sista perioden kom MODO ut med samma fina fart som man visade tidigare under matchen. Men det var också en period som prägladen av slarvigt spel där lagen turades om att bjuda varandra på flera bra målchanser.

Mot slutet av perioden kom ett sista försök till forcering från AIK, men MODO höll sina motståndare borta och Tindra Holm stod på huvudet. MAtchen slutade 0-1 och tre nya poäng inkasserades. Totalt fick MODO Hockeys damer med sig fyra av sex poäng hem till Örnsköldsvik efter helgen.