MoDo blev lottlöst borta mot LHC
Publicerad: 2021-11-20
MATCHRAPPORT
Damlaget kunde dessvärre inte upprepa bedriften från Hovet mot Linköping på lördagen. Det blev förlust med 3–6 i Saab Arena.

Precis som vi var inne på i matchrapporten på fredagskvällen var det en sexpoängsmatch som vankades i Linköping på lördagen. MoDo hade chans att dryga ut försprånget till LHC vid en seger i Saab Arena.

Nu blev det dessvärre inte så. Matchen slutade 6–3 till Linköping och MoDo halkade i och med det ner till femte plats i SDHL och fick se sig omsprungna av just LHC.

Det är dock synnerligen tajt i tabellen och MoDo har bara två poäng upp till LHC på tredje plats och en poäng upp till HV 71 på fjärde. I skrivande stund, ska tilläggas, för HV 71 har chans att plocka poäng mot Djurgården sent på lördagskvällen.

I lördagens match kopplade Linköping grepp genom att sätta 1–0 efter lite mer än två minuter. Maja Grundström kvitterade förvisso efter 5.46 men LHC satte sedan både 2–1 och 3–1 i den första perioden och efter det kunde MoDo aldrig riktigt få kontakt med hemmalaget målmässigt.

Daniela Pejsova avancerade in från sin backplats, klippte till och satte 3–2 direkt i början av den andra perioden, men pucken hade knappt hunnit släppas innan LHC skickade in psykologiskt tunga 4–2.

Det blev som sagt 6–3 i slutänden, det sista målet för LHC kom i tom bur när MoDo jagade en reducering sent i matchen. Marion Allemoz var den som noterades för MoDos tredje mål.

Nu vänder laget hemåt och laddar om batterierna inför nästa helg, då det återigen blir en roadtrip - den gången till Gävle och Leksand för möten med Brynäs och LIF.