Seger och tre poäng i derbyt mot Björklöven
Publicerad: 2020-01-29
Det blev en härlig onsdagskvällen i Fjällräven Center när MODO Hockey vände och vann derbyt mot Björklöven. Med ett sent ledningsmål i den tredje perioden och punktering i tom kasse skrevs slutresultatet till 4-2! MODO Hockeys mål gjordes av Henrik Björklund, Patrik Karlkvist, Kalle Jellvert och Adam Tambellini.

Det blev en rolig och kampfylld onsdagskväll i Fjrällväven Center när MODO Hockey tog emot tabellettan Björklöven i ett spännande derby.

Hemmalaget fick en riktig smakstart på matchen där man redan efter två minuter fick chansen i numerärt överläge och då tog det bara tjugo sekunder innan det ringde bakom Joe Cannata. Pucken gick som på ett snöre i MODOs powerplay-uppställning där Jonathan Johnson tlll sist skickade in pucken framför mål till Henrik Björklund som kunde vispa in sitt 18:e mål för säsongen.

Efter ledningsmålet fortsatte perioden i samma tempo och en utökad ledning var närmre än en kvittering. Inga fler mål föll dock i första perioden som slutade 1-0 till hemmalaget.

Stark andraperiod av gästerna

Efter en sen utvisning i den första perioden fick Björklöven inleda den andra i numerärt överläge. MODO försvarade sig dock bra och tillät inte Björklöven att skapa särskilt farliga lägen.

Gästerna började sedan ta över allt mer och skapade flera farliga chanser. Ett mål hängde i luften och med fem minuter kvar ringde det bakom Erik Hanses efter att Hardy Häman Aktell fått alldeles för stor yta mitt framför mål.

Andra perioden slutade 1-1 där gästerna hade bud på ledningsmål i slutet.

Sen vändning och tre poäng

Gästerna kom ut med fortsatt mycket energi i den tredje perioden. Två minuter in skulle även gästerna ta ledningen för första gången i matchen genom Olle Liss.

MODO vek dock inte ned sig och baklängesmålet gav istället en nytändning till hemmalaget. Elva minuter in kom den efterlängtade 2-2 kvitteringen då Patrik Karlkvist tog vara på en retur från Joe Cannata och tryckte upp i krysset.

Matchen stod sedan och vägde och många trodde nog att matchen skulle gå till förlängning. Men med en minut kvar av den tredje perioden exploderade Fjällräven Center. I en spelvändning serverades Kalle Jellvert med en magisk passning från Mathias From som tryckte in pucken bakom Joe Cannata.

Den definitiva spiken i kistan gjordes strax därefter när Adam Tambellini gjorde 4-2 i öppen kasse. Kvällen slutade i tre grymt sköna poäng och ännu en derbyseger mot Björklöven.