Förlust mot serieledarna
Publicerad: 2019-10-29
Dam
Det var en fin insats som MODO Hockey bjöd på när man gästade serieledande HV71 under tisdagskvällen, men hemmalaget visade sig för starka och i slutperioden gick HV71 ifrån till seger med 4-2, där MODO Hockeys mål gjordes av Marion Allemoz och Agata Sarnovska.

Den sista matchen på den fyra matcher lång bortaturnén som MODO Hockey varit ute på tog slut under tisdagskvällen då man gästade Jönköping och serieledarna HV71.

I MODO Hockeys mål stod för kvällen Klara Peslarova och hon skulle bjuda på en stormatch där hon räddade 44 skott under de 60 minuterna. MODO sköt långt ifrån lika många skott men det var en stark insats som gästerna bjöd på, trots HV71:s skottövertag i matchen.

HV71 tog dock tidigt ledningen med 1-0 genom Hanna Olsson, som från nära håll kunde styra in något av en slumppuck. Men MODO Hockey stod upp bra och när tre minuter återstod av perioden kom kvitteringen från Marion Allemoz. Hon blockerade ett skott i egen zon och satte högsta fart framåt och på egen hand så satte hon 1-1 med ett vackert avslut mellan benen på målvakten.

HV71 gick ifrån på slutet

Skottövertaget för hemmalaget i andra perioden var påtaglig, HV71 vann skotten med hela 20-2 men bara ett skott letade sig in bakom en magnifik Klara Peslarova i MODO Hockeys mål. Målet kom med 17:51 på klockan när Felizia Wikner-Zienkiewicz hittade rätt med sitt avslut från vänsterkanten.

Kvitteringen till 2-2 kom i början av tredje perioden och det var ett märkligt mål, där Agata Sarnovska plockar upp en slumppuck snett framför mål och hennes avslut träffar en klubba och går i en hög båge över målvakten och in i mål.

Men HV71 var starkare och med två mål på knappt två minuter i mitten av tredje perioden så gick hemmalaget ifrån till seger med 4-2.

50 årsfirande i Fjällräven Center

Nu väntar drygt två veckors uppehåll i SDHL för MODO Hockey och serien återstartar den 16:e november igen, då man på hemmaplan tar sig an Leksand. Dagen efter, den 17:e november, möter MODO Hockey Brynäs och då är det stort firande i Fjällräven Center. MODO Hockeys damsektion fyller nämligen 50 år och det är diverse aktiviteter i samband med matchen. Håll utkik på modohockey.se för mer information.