Förlust borta mot Västerås
Publicerad: 2018-11-16
MODO Hockey inkasserade en ny tung förlust när man under fredagskvällen förlorade bortamatchen mot Västerås med 5-2. MODO Hockeys båda mål i matchen gjordes av Tobias Enström och Lukas Wernblom, två mål som kom i första perioden.

Efter onsdagens återstart i HockeyAllsvenskan, där MODO Hockey fick med sig en poäng i hemmamötet med Karlskoga, var det under fredagskvällen dags för bortamatch mot Västerås. Två lag i mitten av tabellen i behov av en seger.

Det var hemmalaget som började klart bäst och under de fem första minuterna hade Västerås ett par riktigt bra lägen där den bästa chansen var ett hårt stolpskott bakom Erik Hanses i MODO Hockeys mål.

Västerås höga tempo gjorde att MODO tvingades till utvisningar, där Västerås fick chansen med två man mer på banan i 40 sekunder. Den sekvensen klarade gästerna men i spel fem mot fyra tog till slut Västerås ledningen genom mål av Fredrik Hetta efter 8:48.

MODO skulle dock komma in i matchen direkt efter ledningsmålet och bara minuten senare kvitterade gästerna då Tobias Enström dundrade in ett hårt slagskott vid bortre stolpen.

MODO fortsatte att jobba bra och med 11:54 på klockan tog man också ledningen genom Lukas Wernblom efter att MODO vunnit pucken i offensiv zon och Wernblom påpassligt var framme och stötte in en retur.

Västerås kvitterade i power play

Under de åtta första minuterna av andra perioden handlade det mycket om ett ställningskrig från de båda lagen, där det inte skapades speciellt många chanser utan det mestadels handlade om att ligga på rätt sida pucken. Periodens första riktigt bra chans hade MODO efter 8:19 då pucken träffade stolpen men inte ville in.

I samband med stolskottet blev det en dubbelutvisning och under de två minuterna i spel fyra mot fyra så skapade hemmalaget två bra lägen. Först kom man tre mot en och kort där efter hade Västerås ett friläge, men Erik Hanses kunde rädda båda gångerna.

Västerås var inne i ett bra skede efter de två chanserna och hade det mesta av spelet. MODO hade även de ett par chanser att göra mål men man kunde inte utnyttja dem. Periodens enda mål kom i stället när MODO spelade i numerärt underläge, en situation som Västerås tog till vara på och kvitterade.

Västerås avgjorde i tredje perioden

Den tredje perioden blev en medioker historia från MODO Hockeys sida där man inte skapade några direkta chanser samtidigt som Västerås tog till vara på de möjligheter som man fick.

6:06 in i perioden tog hemmalaget ledningen genom Marcus Bergman som inte gjorde något misstag i det friläge han fick. När sedan MODO behövde kliva framåt så hade man svårt att få till det och 4-2 kom drygt halvvägs in i perioden då Johan Skinnars vispade in en backhand på volley bakom Erik Hanses.

MODO försökte skapa framåt men utan att lyckas speciellt bra och Västerås hade inga problem att hålla undan till seger med 5-2, efter att man gjort det sista målet i tom kasse.

För MODO Hockey väntar nu hemmamatch och chans till revansch på sig själva på söndag, då man tar emot Vita Hästen i Fjällräven Center med start 17:30.