Oavgjort i semifinalserien
Publicerad: 2022-04-11
MATCHRAPPORT
Det är utjämnat mellan MoDo och Björklöven i semifinalserien i HockeyAllsvenskan. Gästerna från Umeå vann det andra mötet efter att ha avgjort i den femte perioden.

Det var MoDo som kopplade grepp om matchen i den första perioden när David Bernhardt hittade rätt med ett distinkt skott. Inledningen på matchen var annars lite avvaktande överlag, mellan två lag som överlag uppträdde mer kontrollerat den här kvällen än vad som var fallet senast.

Därmed inte sagt att det saknades chanser åt något av hållen - och det var MoDo som hade flest och bäst sådana. Under lite mer än fyra perioder sköt hemmalaget inte minst fem (!) gånger i ramen och därtill sträckte Claes Endre i Björklöven ut och gjorde några svettiga räddningar.

I hemmamålet stod Tex Williamsson, som än en gång var strålande och utmärkte sig på ett mycket positivt sätt. Dessvärre kunde han inte stoppa pucken när Jacob Olofsson blev fri framför hemmamålet i mitten av den tredje perioden, och 1–1 kom att stå sig ordinarie tiden ut.

Sedan var det MoDo som förde spelet i mångt och mycket i förlängningen, men – som sagt – pucken ville inte in. I den femte perioden föll dessvärre också avgörandet till Björklövens fördel när Sebastian Selin styrde in pucken bakom en chanslös Williamsson.

1–2 på resultattavlan och 1–1 i matcher, när semifinalserien nu fortsätter med matcher i Umeå på onsdag och fredag.

Sebastian Ohlsson och Mattias Karlin gästade Eftersnack i MoDo Channel Premium efter matchen. Hör vad de hade att säga i spelaren nedan.

{!A}

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist