Grinigt när MODO vann mot Mora i SCA-cupen
Publicerad: 2018-08-31
MODO Hockey vann en grinig match mot Mora när man på fredagskvällen tog sig an den andra matchen i SCA-cupen. Precis som mot Skellefteå i tisdags skrevs segern till 4-3 efter periodsiffrorna 2-1, 1-2 och 1-0.

Fredagskvällens möte med Mora i Sundsvall var den andra matchen i SCA-cupen för MODO Hockeys del. Den första matchen förlorade MODO mot Björklöven hemma i Fjällräven Center och matchen mot Mora inledde helgens matchande, där MODO även ska möta Timrå.

Den första perioden inleddes bra av MODO Hockey och redan efter 1:39 fick man utdelning när en tilltrasslad situation uppstod framför Moras mål. Daniel Sylwander och Henrik Björklund spelade fram pucken till Magnus Häggström som med sitt skott hittade bortre krysset bakom Isak Wallin i Moras mål.

MODO fortsatte vara det bättre laget under de fem första minuterna och hade ytterligare någon chans att göra mål. 5:38 in i perioden kom matchens första utvisning när Victor Öhman fick sätta sig på botbänken.

Mora fick dock inte mycket uträtttat utan i stället var det MODO som skapade flera bra chanser och när Tim Wahlgren blev fri så gjorde han inget misstag utan satte 2-0 bakom Isak Wallin.

Periodens andra halva präglades av utvisningar och i spel fyra mot fyra kom reduceringen för Mora när Adam Masuhr från backplats sköt 2-1. Fler mål föll inte i första perioden utan MODO gick till första paus med ledning 2-1.

Grinig mittperiod

Den andra perioden blev betydligt grinigare där de båda lagen visade prov på mängder med känslor. Speciellt många utvisningar blev det inte trots en hel del små oroshärdar efter avblåsningar.

På en av de få utvisningarna i andra perioden kunde MODO Hockey utöka ledningen till 3-1 efter att Patrik Karlkvist avslutat en spelvändning i numerärt överläge. Mora kom fel i ett byte och i fyra mot två kunde Joakim Eriksson och Jonathan Johnson spela fram Karlkvist.

Mora kom in i matchen igen i mitten av perioden och det rejält. Två mål inom en minut gjorde att matchen var kvitterad efter 30 minuter. Det var fortsatt grinigt under de återstående minuterna av perioden, men några fler mål föll inte och det var lika på tre efter 40 minuter.

Wernblom avgjorde i PP

Den tredje perioden fortsatte vara grinig där Mora var det bättre laget i början men MODO jobbade sig in spelmässigt och efter halva perioden fick man chansen i powerplay.

Den chansen tog man då Patrik Karlkvist spelade över till Daniel Sylwander som i sin tur friställde Lukas Wernblom för 4-3 med drygt 11 minuter spelade av perioden.

MODO Hockey stod sedan emot bra i slutet av matchen och trots att Mora bland annat hade ett powerplay så kunde MODO Hockey hålla undan till seger med 4-3.

Nu väntar nytt möte med Timrå i morgon lördag då MODO Hockey avslutar årets SCA-cup.