En poäng borta mot AIK
Publicerad: 2022-01-16
MATCHRAPPORT
Det saknades inte lägen att avgöra, men tyvärr studsade det inte med oss den här dagen heller. Damlaget föll borta mot AIK på söndagen i en match som avgjordes efter straffläggning. 3–2 blev slutresultatet i stockholmarnas favör.

MoDo Hockey inledde helgen i SDHL med att ta sig an SDE på bortaplan på lördagen. Trots mängder av avlossade skott (41 för att vara exakt) ville pucken inte in och det var med en 0–2-förlust i bagaget som laget klev in på isen i Ulriksdals IP för att ta sig an AIK på söndagen.

Vi ska inte säga att historien upprepade sig, men det var emellanåt lite av en karbonkopia då det vid några tillfällen var högst förvånande att pucken inte letade sig in bakom AIK-målvakten Agnes Åker.

Som när Lina Ljungblom och Kaitlyn Tougas kom två mot en i andra perioden och Tougas fick en snedträff med öppet mål. Eller när just Tougas styrde pucken i stolpen i tredje perioden. Eller när Ljungblom hade fritt skottläge i slottet i samma period… med mera.

Matchen började på ett tråkigt sätt när AIK tog ledningen tidigt, efter en styrning som såg misstänkt hög ut. MoDo-spelarna protesterade, men till ingen nytta och 1-0 var ett faktum genom Saana Valkama.

Något senare fick MoDo chansen i numerärt överläge och hade möjligheter att peta in kvitteringen – men den kom att dröja ett tag till, närmare bestämt till 13.50. Då dribblade OS-aktuella Daniela Pejsova sig inåt i AIK-zonen och snärtade distinkt in 1–1. Ett vackert mål som var Pejsovas femte för säsongen och tredje på de fyra senaste matcherna.

Matchen var på det stora hela en rolig tillställning att titta på, med två lag som ville framåt och med många kreativa förmågor.

AIK tog på nytt ledningen med 2–1 i mittronden i numerärt överläge, men Jaycee Magwood kvitterade i upptakten av tredje perioden, framspelad av Lina Ljungblom.

**Därefter kändes **det som att MoDo var generellt hetast och – som sagt – fanns det goda lägen för de rödvitgröna att avgöra, Dels i tredje perioden och dels i den efterföljande förlängningen, där MoDo dikterade mycket av villkoren (men AIK kontrade farligt vid ett par tillfällen), men det ville sig inte.

Matchen kom istället att avgöras på straffar och där drog AIK det längsta strået med två mål mot MoDos enda; Lina Ljungblom hittade rätt men Kaitlyn Tougas och Lore Baudrit lyckades inte hitta en lucka på Åker.

En poäng in på kontot åtminstone och MoDo åker nu hemåt för att ladda om inför veckans två täta matcher, då Luleå/MSSK väntar på bortaplan på onsdagen och samma gäng sedan kommer till Hägglunds Arena dagen därpå.