En poäng hemma mot Färjestad
Publicerad: 2019-01-06
Junior
MODO Hockey fick med sig en poäng från hemmamatchen mot Färjestad BK i J18 Allsvenskan Norra under söndagen. Efter underläge med två mål efter två perioder hämtade MODO ikapp till 3-3 och förlängning, men där var det till slut Färjestad som fick med sig extrapoängen hem till Karlstad.

Efter lördagens seger mot Örebro med 6-1 var det seriesegrarna från J18 Elit Västra som stod för motståndet i Fjällräven Center under söndagsförmiddagen. Ett tufft motstånd som skulle göra det svårt för MODO i den första perioden och det var gästerna som var klart bättre i inledningen.

Redan efter 3:40 av matchen så tog Färjestad ledningen i matchen och MODO hade svårt att hänga med i tempot. MODO tvingades till att ta utvisningar och när Färjestad hade sitt andra power play i matchen gjorde man också 0-2, ett resultat som sedan stod sig till första paus.

MODO hämtade igen, men förlust i OT

Det var ett betydligt bättre MODO som kom ut till den andra perioden, där man kändes hetare och låg närmre motståndarna. Efter drygt sju minuter kom reduceringen i power play, när Emil Westman från nära håll tryckte in pucken vid ena stolpen, på assist från Oskar Håkansson och Ernst Axel Boberg.

Glädjen för hemmalaget blev dock kortvarig, då Färjestad bara 30 sekunder efter reduceringen gjorde 1-3 bakom Jakob Olsson i MODO Hockeys mål. 1-3 var också ställningen efter 40 minuter.

Den tredje perioden blev MODO Hockeys bästa där man 7:42 in gjorde 2-3 på ett skott mellan benen på Färjestads målvakt, målskytten var Emil Westman som gjorde sitt andra mål i matchen. Westman spelades fram av Ernst Axel Boberg och Oskar Håkansson.

MODO pressade för kvitteringen i slutminuterna och med mindre än tre minuter kvar av perioden så kom den, då Isak Norén tog hand om en retur och gick runt målvakten och la in kvitteringen. Norén assisterades av Kvin Arvidsson och Oskar Byström.

Målet tog matchen till förlängning och väl i förlängningen var det Färjestad som drog det längsta strået efter att ett vinkelskott från nära håll smitit in mellan benen på Jakob Olsson i MODO Hockeys mål.

MODO Hockey fick med sig fyra poäng från den första helgen i J18 Allsvenskan Norra. För MODO är det nu bortamatch mot Skellefteå som står på schemat, en match som spelas på onsdag i Skellefteå Kraft Arena.