6-1 hemma mot AIK i svängig match
Publicerad: 2019-03-10
Junior
Max Tjernström stod för ett hattrick när MODO Hockey vann hemma i Fjällräven Center mot AIK i J20 SuperElit Top10 med 6-1. Efter en förstaperiod där AIK hade de bästa chanserna var det MODO som var starkare och vann både andra och tredje perioden.

Mötet mellan åttondeplacerade MODO Hockey och niondeplacerade AIK i J20 SuperElit Top10 blev en lätt grinig tillställning mellan två lag som båda vill visa att de kan bättre än vad tabellplaceringen visar. Dessutom en match i matchen mellan två bra målvakter i MODO Hockeys Lucas Jägbring och AIK:s August Hedlund.

Just målvakterna fick visa sig från sin bästa sida i inledningen av matchen och då framför allt Lucas Jägbring, som matchen igenom var magnifik i sitt spel. Under mitten av första perioden var det Jägbring som höll kvar MODO i matchen och stod för tre riktigt fina räddningar, bland annat ett friläge och en två mot noll för AIK.

Med tanke på chanserna var det därför inte helt logiskt när Max Tjernström gav MODO ledningen efter 14:22 av första perioden. MODO vann pucken i offensiv zon och Linus Skager spelade fram Tjernström som vandrade in från höger sarghörn och lyfte in 1-0.

Kvitteringen till 1-1 kom dock mer logiskt efter 18:16 när Samuel Sjödin gjorde mål på en styrning framför en chanslös Lucas Jägbring, en styrning via byxbenet och in. 1-1 stod sig sedan perioden ut, trots att Osar Pettersson bara sekunder efter kvitteringen fick matchstraff för en armbågstackling.

MODO tog över matchen i andra perioden

De inledande 3:22 av andra perioden fick MODO fortsätta i box play och man gjorde det bra. De få chanser som AIK skapade kunde Jägbring rädda och det var ett stabilt spel från MODO Hockeys sida.

Efter att man klarat av utvisningen så tog MODO över matchen allt mer och man sköt hela 19 skott i den andra perioden. Med 6:12 på klockan smet ett av dessa skott in när Tobias Åhström lade in pucken från blå och en skymd AIK-målvakt kunde inte stoppa pucken från att smita in. Åhström assisterades på målet av Simon Andersson.

Matchen var relativt grinig och små skärmytslingar uppstod vid många avblåsningar. Med knappt tre minuter kvar av perioden drog AIK:s Karl Markström på sig en 2+2 för hög klubba och det skulle straffa sig. Bara nio sekunder in i spelet i fem mot fyra så utökade MODO Hockey ledningen till 3-1 efter att Carl Westberg och Tobias Åhström hittat in till Max Tjernström i slottet, och Tjernströms skott hittade in mellan benen på målvakten.

Tjernström fullbordade sitt hattrick

I den tredje perioden försökte AIK att ta sig närmre i målprotokollet men vinnaren i målvaktskampen, Lucas Jägbring, stod för flera fina räddningar och såg till att AIK inte lyckade göra mål. I stället skulle Max Tjernström i power play fullborda sitt hattrick då han 9:12 in satte 4-1 från högerkanten, fint assisterad av Tobias Åhström och Nicolas Müller.

MODO hade nu matchen i sin hand och man hade inga problem att spela av de sista tio minuterna av tredje perioden. 5-1 gjorde Sebastian Walfridsson i spel fyra mot fyra efter 11:32, då han spelades fram av Carl Westberg och Maximilian Popovic, och Carl Westberg fastställde sedan slutresultatet till 6-1 i power play med knappt tre minuter kvar av matchen. Westberg spelades fram av Nicolas Müller och Tobias Åhström.

Nu återstår bara två matcher, två bortamatcher, för MODO Hockey i J20 SuperElit Top10. Nästa helg tar man sig an Örebro på lördag och Leksand på söndag innan det är dags för slutspelet att dra igång.